Sürekli farklı alana geçmek

561816

Decapat
Makaleler
1
Merhaba dostlar, 1 yıldır uzun ve kesik kesik aralıklarla yazılım öğrenmeye çalışıyorum. Sürekli bir alan değiştirme çabasındayım, tavsiyeniz var mı? Bana çok zarar verdiğinin farkındayım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba dostlar, 1 yıldır uzun ve kesik kesik aralıklarla yazılım öğrenmeye çalışıyorum. Sürekli bir alan değiştirme çabasındayım, tavsiyeniz var mı? Bana çok zarar verdiğinin farkındayım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoyu izledim ve sosyale girdim bu soru karşıma çıktı.
Tesadüfe bak.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoyu izledim ve sosyale girdim bu soru karşıma çıktı.
Tesadüfe bak.

Seni seviyorum.

Sanırım siz işi kitap okur gibi öğrenmek olarak yapıyorsunuz.

Size önerim kendinize bir hedef belirleyip, o hedefe ulaşırken öğrenmeniz olacaktır.

Örneğin "Bir hesap makinesi yapmak istiyorum, Python dili ile, grafik arayüzü de olsun. Bunun için Tkinter öğrenmeliyim." Gibi.
Haklısınız hocam.

Böylece genel bilgini geliştiriyorsun. At gözlüğü takıp bir alana sıkışmak sana bir şey kazandırmaz. Önce geneli görmelisin ki bir fikrin olsun.

Ben de 15 yıldır öyle yapıyorum. Ama bir ulaşılabilir hedefin de olsun tabi. Uçuk fikirlerden uzak dur. Hayat gerçekler üzerine kurulu, hayaller üzerine değil.

Yeni başlayan ve bu alana ilgisi olanlar için farklı alanlara geçiş yapmak çokta önemli değil. Çünkü daha yenisin, alanları tecrübe etmek, ilgin olan alanı bulmak istiyorsun. Bu çok normal.
Bu dediklerime şöyle destekleyebilirim; Bilgisayar mühendisliği bölümlerin içeriklerine bak. Her yıl farklı farklı konular vardır. Yapay zekadan, sistem programlamaya, Ağdan veri güvenliğine, veri tabanından grafik programlamaya kadar ve saymadığım birçok alan daha var.

Eğer aklında bir proje varsa yukarıda ki söylediklerim birer zaman kaybı olabilir. Direkt olarak projenin alanına odaklanmanı öneririm. Bunun dışında öğrenmek için soruyorsan konulardan konulara atmlamak önemli değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı