Sürekli grip olmak nedendir?

wallendorrr

Hectopat
Daha fazla  
Ya dostlar artık her hafta grip olmaya başladım. Sabah kalkıyorum burnum tıkanmış oluyor ve daha sonrasında hapşırma ve burun akıntısı başlıyor gribin tadınıda alıyorum yani. 1 2 gün sonra geçiyor bu sırada ilaç kullanıyorum ve 4 gün sonra bir daha sabah kalktığımda aynı döngü başlıyor ve şu anda öyleyim çok can sıkmaya başladı bağışıklık sistemim falan çok mu düştü acaba? Aile hekimine gideceğim pazartesi günü de merak etmedim değil benim gibi olan var mı?

Selamlar, bu kadar sık grip benzeri semptomlar yaşamanız, bağışıklık sisteminin zayıflamış olabileceğini düşündürüyor ama tek sebep bu olmayadabiliyor. Sürekli hasta hissetmenin birkaç olası nedeni var. Bunlardan bazıları şu şekilde sıralanabilir:

-Alerjik Rinit: Saman nezlesi olarak da bilinir, sabahları burun tıkanıklığı, hapşırma ve akıntı daha çok alerjik reaksiyonları düşündürüyor. Ev tozu, polen, küf veya evcil hayvan tüyleri gibi tetikleyiciler olabilir.

-Kronik Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu: Eğer tam iyileşmeden tekrar enfekte oluyorsanız, vücudunuz virüslerle tam savaşamıyor olabilir.

-Bağışıklık Sisteminin Zayıflaması: Sürekli stres, yetersiz uyku, beslenme eksiklikleri (özellikle D vitmani ve çinkoyu yeterli düzeyde alamama) bağışıklığı düşürebilir.

-Kapalı Ortamlarda Tekrar Tekrar Bulaşma: Ortak alanlarda sürekli aynı virüs veya bakteriyle temas ediyor olabilirsiniz.

Bunlar bazı olası nedenlerdir, ancak kesin bir tanı koymak için yakın zamanda bir doktora başvurmanız size büyük fayda sağlayacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı