Sürekli hesaplar çalınıyor

Tamerardase

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Geforce RTX 4060ti/Asus A620mh/AMD Ryzen 5 8400F
Çoğu hesabımın maili aynı ve şifresi benzerdi. Sürekli mailimde kurtarma mailleri buluyorum (örneğin: Steam'den gelen Rusça kurtarma mailleri) ve ben ne oldugunu anlamadan hesabım bir Rus mailine ait oluyor. Bunu Instagram Epic ve Steam'de yaşadım belki fark etmediklerim vardır, ne önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle bilgisayara format atmanızı ardından hesaplarınızın şifresini zor bir şifre ile değiştirip, hesaplara 2 aşamalı doğrulamayı aktif etmenizi öneririm. Format atma imkanınız yok ise iyi bir antivirüse tam tarama yaptırtın.

Bendede durum böyleydi öncelikle mail instagram Outlook Steam gibi kritik siteler için; internette (random passcode generator diye aratırsan bulursun) 25 haneli her biri için rastgele şifreler kullanıyorum ve bütün hesaplarım 2 adımlı doğrulamaya Google Authenticator ile bağlı ordan hızlıca giriyorum ayrıca birley olursa diye telefon numaram ve mailde 2 adımlı doğrulamaya ekli. Bu random şifrelerin olduğu txt dosyasınında bir örneği telefonda bir örneğide drivede var.

2 kere çalınan mailim 2 senedir sağlam.

İki aşamalı doğrulamayı kullan bu durumları tekrardan yaşamak istemiyorsan 2FA şart. Guard'ı aktif et SMS onayı gönderilsin özellikle mailler doğrulanmış olsun doğrulanmamış bir mail o hesapta durmasın zaten.

PC ne format atarken tüm sürücülerini biçimlendirerek formatla düz formata atarsan virüs yedeklenene dosyalarda olabilir veya bulutda.

Çoğu hesabımın maili aynı ve şifresi benzerdi.

Bir daha bu tarz durum yaşamamanız için aynı şifreyi kullanmayın. 2FA açabildiğiniz uygulamalarda da 2FA açın.

Bir program ya da oyundan virüs yemişsin Roblox hile kullandın mi hiçbir format çak düzelir biçimlendirme gereksiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…