Sürekli Olarak Bilgisayar Temizliği

Makaleler
1
Yer
İstanbul
Arkadaşlar Merhaba,

Kendime şöyle bir problem bulunuyor, titizlik hastalığı vardır ya hani bir yerleri temizlemeden duramazlar.
Her ay sonu detaylı bir temizlik yaparım kasa içerisinde. Psu kutusunu açıp fanı bile sökerim o derece toz alır, termal macun v.s yenileme yapar kapatırım ve rahat 1.5 saatimi alır. Sizce bu kadar temizlik yapmak kasa için herhangi bir zarara neden olur mu bir soruna davetiye çıkartır mı? Çünkü bunu sürekli olarak yapıyorum, elimden geldiğince kasa içi kablolarının konumunu iyi tutmaya ve hava alması için elimden geleni yaparım. Görüşlerinizi çok merak ediyorum açıkçası. Ay sonu temizlemeden kasayı asla açmıyorum diyebilirim, içim rahat etmiyor.

Toz toprak temizliği evin durumuna göre belirlenir. Benim evimde çok tozlanma oluyor mesela, 2 haftada 1 en azından kapağı açıp kompresör tutuyorum kasaya. Termal macun yenilenmesini ise sistemi izleyerek değerlendirmeli. Her geçen gün sıcaklık seviyesi artıyorsa açar macunları yeniler siniz. Onun dışında her ay bilgisayarı parçalarına ayırıp geri toplamak çok iyi değil. Ekran kartı ve işlemciyi montajlayalı 1 seneyi geçti henüz macun değiştirmedim çünkü sıcaklık değerleri normal.

Sürekli termal macun yenilemesi yapmanı tavsiye etmem. Termal macun rahat 4-5 yıl etkisini kaybetmez. Paranızı boşa harcamış olursunuz.
Peki hocam, şırınga içinde saklanan termal macun kaç sene dayanır? Ay sonu her sıkmamda öncelikle şeffaf bir sıvı akıyor daha sonra termal macun geliyor sebebini anlamış değilim.

Peki hocam, şırınga içinde saklanan termal macun kaç sene dayanır? Ay sonu her sıkmamda öncelikle beyaz bir sıvı akıyor daha sonra termal macun geliyor sebebini anlamış değilim.
Bildiğim kadarıyla macunun şırıngada dayanma süresi yok. O çıkan sıvıyı bende bilmiyorum.
Mesela bende 1 yıldır laptopumu hiç açmıyorum. Hem garanti yüzünden hemde performansında bir sıkıntı olmadığı için. Garantisi bittiği zaman açıp temizleyeceğim ama fanları bayağı tozlanmış.

Laptop masaüstüne göre daha fazla bakım ister. Toz bağladıysa zaten yetkili servisinde temizletin. Performans olarak kaybınız olmasa bile sürekli ısınır ve fanlar gürültü çıkarır. O radde gelmediyse demek henüz tam kirlenmemiş

Teknik servis rezalet derecede olduğu için göndermiyorum. Tozlar bakınca az olsa da gözüküyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…