Sürekli Onaylanmaya İhtiyaç Duymak

Makaleler
49
Merhaba,

128 GB telefonun yanına 64 GB SD kart alayım mı diye millete sormuyorum. Hele samimi olduğum 3 tane akademisyenlere sordum. Şu anlık yeterli dediler. Hafıza bitinceye kadar alma dediler. Ama o hocaların dediği dışında PC ile alakası olmayan kişilere soruyorum. Sürekli onaylatmak istiyorum.

Gerek yok diyor genellikle herkes. Buna o dediğim hocalar da dahil. Haklılar mı? Sadece; fotoğraf, müzik ve PDF dokümanları. Video indiriyorum ama işim bittikten sonra siliyorum.

Yani video yok diyebiliriz. Bu konu hakkında bakabildiğim kadar her yere baktım.

Asıl konuya dönecek olursam; benim bilmeme rağmen başkasına sormak. Bu durumdan bende bıkmış durumdayım.

Bu onaylatmak ve emin olamama durumunda kendime engel koyamadım. Nasıl yapacağım? Yapmak istediğim şey belli aslında. 64 GB için para vermeye değer dedim.

Mesela 2 tane USB vardı ve şu anda süs gibi duruyor. Hafıza kartı da böyle olursa diye düşündüm geçenlerde. Para boşuna gitmesin. 1 TL dahi olsa para paradır.

Ben gerek yok diyorum, sormaktan da kendimi alamıyorum.

Düşünceleriniz neler peki? Sadece bu durumdan değil çoğu konuda illaki birine değil 4-6 kişiye soruyorum. Benim o konuda bilgim var. Hatta bilmeyen kişilere soruyorum.

Tabii hocam anladığı için ona sordum. Onların dediği yeterli olmalı sanırım.

Bunu nasıl aşarım?

Bazen derviş, boşveri çekermiş. Bu mantıkla ilerlememiz gerekiyor. Büyük ihtimalle ''garanticilik'' peşindesin. Bu yüzden tercihi sen değil başkaları yapıyor, bunu istiyorsun. Verebileceğim tek tavsiye naçizane, bencil ol kendinle alakalı vereceğin kararlarda. Yorumları al ama kendi süzgecin olsun oradan geçir. Son karar sende olsun. Sonuçlarına kendin katlanmak istiyorsan seçimleri de sen yapmalısın. Ve tercih yapıp da bocalarsan hiç sorun olmuyor emin ol. Olayı anlayıp olaydan öğrenip devam ediyorsun. Umarım başarırsın. Kendine inan..

Son düzenleyen: Moderatör:

Birine sormak iyi bir şey mi? Yoksa kendim internette kaynaklara, yorumlara bakarak bir karar alsam nasıl olur?

Dediğiniz gibi risk sıfıra düşürmek istiyorum. Garantiye oynamak isterim ama hayatımın hepsinde değil.

Kendim almam gereken karları başkasına soruyorum. Sonra sen benim dediğimi yapmadın. Kulak aşmayacaksan konuşmanın anlamı yok. Evet herkesten fikir almaktan dolayı oldu. PC mühendisliği hocalarına sormam doğru bir şey mi alanında uzman diye?

Kimseye bir şey sormadan bir şey yapmak ne kadar doğru? Fikir alınır biliyorum artık ama ben zıvanadan çıkardım.

Fikir almak çok güzel ve önemli bir olay. Başka bakış açılarına tanık olma fırsatını verir bizlere. FAKAT, en sonunda seçimi biz yapmalıyız ki bu hayatta bir imzamız olsun.

Fikir almak çok güzel ve önemli bir olay. Başka bakış açılarına tanık olma fırsatını verir bizlere. FAKAT, en sonunda seçimi biz yapmalıyız ki bu hayatta bir imzamız olsun.
Ben onca kişiden fikir aldım. Ancak sormaya devam ediyordum. Bıktım artık. Böyle olmasını istemiyorum. Nasıl yapacağım?

Beynim yapmamam gereken hareketleri söylüyor fakat bedenim buna dur diyemiyor. Zaten tekrardan insanlarla konuşmayı kesmeye başladım.

Söylemeyince azar da yemiyorum. Ondan banane demek konusunda biraz ilerleme kat ettim. Ders konusunda hep en yüksekleri görüyorum. Alttakilere bakmak lazım ama üstekilere de bakmak lazım.

Bu kendimi ezik görme olayından kurtulmaya başladım. Umarım bir daha devam etmez.

Alışkanlık olduğu için böyle hissediyorsun. Ufak ufak değişikliklerle değişecek bu durum. Devamlı ol yeterli..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…