Evet arkadaşlar, oyun oynarken sık sık NVIDIA'nın programı ile kayıt yapıyorum. Bunun bilgisayarın başta SSD ve HDD olmak üzere herhangi parça veya parçalarına zararı var mıdır?
SSD'nin içinden geçiyor. Test edildi onaylandı. HDD'ye kolay kolay bir şey olmaz ama.
Ha bu arada, kayıt al veya alma, Nvidia Shadowplay'in Instant Replay (Anından Yeniden Oynatma) özelliği eğer açıksa SSD'ye pipet takıp emcürüyor her türlü.
Evet arkadaşlar, oyun oynarken sık sık NVIDIA'nın programı ile kayıt yapıyorum. Bunun bilgisayarın başta SSD ve HDD olmak üzere herhangi parça veya parçalarına zararı var mıdır?
SSD ve HDD'lerin okuma ve yazma ömrü var, SSD'lerin aynı fiyattaki HDD'lere göre daha düşük okuma yazma ömrü bulunuyor (daha pahalı olması ile alakalı), sen kayıt aldığında bu ömürden kullanırsın ama merak etme 10larca TB olur okuma yazma ömürleri.
Artık SSD'lerin ömrü uzadı. Yani pek sorun çıkarmaz. Ayrıca SSD'nizin 100TB yazma garantisi var. Yani 100 TB'ye kadar bir problem oluşmayacak. Sonrası için bir şey söyleyemem.
60000 bit rate ile kayıt alıyorsun diyelim ve 1 dakika 500 mb dosya kaydettiğini düşünelim. 2 dakikada 1 GB. 204.800 takribi dakika boyunca kayıt alman lazım ki 100 TB veri yazmış olsun. O da 3413 saat yapıyor. Buda 142 gün boyunca aralıksız video kaydı alman gerektiği anlamına geliyor. Ki Nvidia ile kaydeden hiç kimsenin 60k bitrate ile kayıt aldığını sanmıyorum. Çoğunlukla 30-40k hatta belki daha da az. Kısaca, ömründen yer ama kolay kolay bitiremez.
Shadowplay standart olarak 50K bitrate ile kayıt yapıyor. Instant Replay kullanıyorsan sen fark etmeden SSD terk-i diyar eyliyor. 2 tane SSD patlattım farkına varana kadar. Hatta biri duruyor, isteyene göndereyim çalıştırabiliyorsa çalıştırsın
Zarar demeyelim dostum da, yazma okuma olayları olduğundan neredeyse her yaptığın eylem HDD de olsa SSD de olsa fark etmiyor ömrüne etki ediyor. Sana tavsiyem Mega bulut hizmetine yüklemen. Ben 30 GB'dan fazla kayıt aldım.
Zarar demeyelim dostum da, yazma okuma olayları olduğundan neredeyse her yaptığın eylem HDD de olsa SSD de olsa fark etmiyor ömrüne etki ediyor. Sana tavsiyem Mega bulut hizmetine yüklemen. Ben 30 GB'dan fazla kayıt aldım.