2 konu hakkında sürekli tekrarlı rüyalar görüyorum. Gerçekten çok sıkıldım ve psikolojim bozuluyor. Dejavu yaşar gibi rüyalarımı sürekli aynı konu üzerinden tekrar tekrar görüyorum. Bu rüyaları görmemek için ne yapmalıyım?
2 konu hakkında sürekli tekrarlı rüyalar görüyorum. Gerçekten çok sıkıldım ve psikolojim bozuluyor. Dejavu yaşar gibi rüyalarımı sürekli aynı konu üzerinden tekrar tekrar görüyorum. Bu rüyaları görmemek için ne yapmalıyım?
Hayır hiç takmıyorum ama ilginç bir şekilde sürekli görüyorum. Ben 2018 yılının 12. sınıfın başında açık liseye geçmiştim ve açık liseye geçtiğimden beri sürekli şunu görüyorum. Açık liseye geçmişim fakat okula da gidiyormuşum. Açık liseye geçmişim, tekrar okula yazılmışım. Açık liseye geçtiğim halde okula gitmediğim zaman devamsızlık yazılıyor. Sürekli bunlar üzerine kurulu oluyor rüyalarım ve gerçekten cılkı çıktı. Bir insanın bile bir şeyleri sürekli dile getirmesinden usanırken rüyaları bu denli sürekli yaşamak insanın psikolojisini bozuyor ve yeter artık yeter diyorum.
Ben de yaşadım, uykudan uyandığımda ise kalkamıyordum. Öyle bir etki yaratıyordu ki yataktan kaldıramıyordu beni, çok sarsıyordu. Uzun süreli anime/dizi gibi şeylere başlayarak kafamdan attım.
Ben de yaşadım, uykudan uyandığımda ise kalkamıyordum. Öyle bir etki yaratıyordu ki yataktan kaldıramıyordu beni, çok sarsıyordu. Uzun süreli anime/dizi gibi şeylere başlayarak kafamdan attım.
Hocam ben bir de çok canlı görüyorum kullandığım ilaçlar daha da tetikliyor. Özellikle ilacın dozunu azalttıkça her gün şiddetli bir şekilde görmeye başladım. Kafam öyle böyle uyuşmuyor. Dün falan o kadar kötüydüm ki 1 gün geçmedi kafamın uyuşması. Bugün de kafam uyuştu gittim 2 yemek kaşığı Nescafe Gold yaptım kendime getirdi bayağı.
Bugün de yok ayakkabım yaylı ayakkabıymış. Zıpladıkça daha da yukarı çıkıyordum falan. Bu saçma sapan rüyalar beynimi mahvediyor. Netflix izlememe gerek kalmıyor resmen bu rüyalar sayesinde. Sanal gerçeklik gözlükleri bunun yanında halt etmiş.
Hocam ben Sulinex diye bir ilaç kullanıyorum fakat bu ilaç anormal ve canlı rüyalar gördürüyor doktor da söyledi. Ben bu ilacın tek bir faydasını görmedim. Sürekli yan etkisi var. O zaman ben bu ilacı niye kullanıyorum dedim. 300 mg dan yavaş yavaş doz düşürdüm. Doktora bu ilaç bana yaramıyor dediğim halde ısrarla bana bu ilacı yazmaya devam etti. Ben de madem doktor düşürmüyor ben kendim düşürürüm o zaman dedim. Her hafta 75 mg azalttım. 300 mg dan 75 mg a kadar düşürdüm. Son kontrolde doktor kadın bir de trip atıyor saçma sapan. Bu şekilde yapacaksanız buraya gelmenizin amacı yok falan diyor. Kendisi işe yaramıyor dediğim halde saçma sapan ısrarla yazmaya devam etti, ben de azaltınca suç oluyor. Yan etkilerini sanki kendisi yaşıyor. Azalttıkça canlı rüyaların şiddetinin artmasını ben yoksunluk sendromundan olduğunu düşünüyorum. Çünkü 300 mg kullandığım zamanlarda da bazen 1 gün atmayı unuttuğum zamanlar olunca bundan çok çok daha şiddetli rüyalar görüyordum. Dediğim gibi ilaç hiçbir işe yaramıyordu, yan etkileri de şiddetli olunca ve doktor azaltmayınca kendim azaltmak zorunda kaldım. Ama haftalardır böyleyim yani. YKS'ye gireceğim cumartesi günü ne olacak bilmiyorum böyle.
Başka doktorlarla görüşme şansınız var mı? Baya ağırmış, geçmiş olsun. Durumlar böyle olunca ve biz de doktor olmayınca geçmiş olsun demekle yetiniyoruz maalesef.
Başka doktorlarla görüşme şansınız var mı? Baya ağırmış, geçmiş olsun. Durumlar böyle olunca ve biz de doktor olmayınca geçmiş olsun demekle yetiniyoruz maalesef.
Hocam sınavdan da ümidim yok açıkçası. Ümidimi kestim tamamen. Bu şekilde kazanmam sınavı imkansız artık. Sınavdan sonra özel hastaneye gitmeyi düşünüyorum. Bu devlet hastanelerindeki doktorlardan bir halt olmaz. İlk doktor işe yaramadı diye başka doktora gitmeye başladım ikisi de devlet hastanesinde ve affedersiniz bir halt bilmiyorlar. Ben kendim internetten araştırarak onlardan daha bilgi sahibiyim resmen. İlk doktor daha da komikti. Sulinex canlı rüyalar gördürüyor diyince o senin düşüncelerinden oluyordur gibi abuk sabuk açıklamalar yapıyordu.