Sürücü güncelleme yazılımı kullanılmalı mı?

Eray Kılıç

Hectopat
Daha fazla  
5 sene Driver Booster, Advenced System Care vb iobit ürünleri kullanan biriydim. Son dönemlerde sıkça bu forumda bunların zararlı olduğunu okudum. Bu tur yazilimlara cop yazilimlar dendigini, ayni sekilde CCleaner'a da cop dendigini sizden okudum. PC'den buradaki insanlarin daha cok acok anladigina guvenerek gecen hafta yeni gamer notebookuma gectigimde ilk Windows kurulumumu yaptım ve bu sefer hiçbir ek bilgisayar yardımcı programi kullanmama karari aldim. Suruculeri ve Windows'u guncelledim, aygit yoneticinden tek tek guncellestirmeleri kontrol ettim. Ama eminim ki bugun bir sürücü güncelleme programı kursam bana en az 10 guncelleme gösterir. Donanim kimligi ile guncelleme ise standart kullanıcı icin ust duzey bi yontem. Sorularim sunlar;

Windows Update'in yeterli surucu guncellemesi yaptigina %100 inanabilir miyim?
Ek sistem yazilimlari Windows'u bozuyor da temiz Windows halinde arama(Windows Search& Runtime Broker) neden Chrome kadar RAM kullaniyor? Windows cok mu normal calismakta?
Microsoft Vision ++C gibi oyun yazilimlari icin Windows update yeterli mi?

Sitemim Windows'a, ben hicbir ek yazilim kullanmadan en ust performansa ulasabilecek miyim bunu merak ediyorum.
  • i5 7300HQ
  • GTX 1050
  • 8 GB 2400 MHz RAM
  • 1 TB WD Blue

Son düzenleyen: Moderatör:
Eray bey, ne demek istediğinizi anlıyorum. Doğru olan şeyleri yapmışsınız, arada bir ekran kartı driverini kontrol etseniz GeForce sitesinden yeterli olacaktır. Sisteminizin maksimum performansa ulaşması için de böyle kalmasının yeterli olacağını düşünüyorum.

Ya şimdi burada o kadar atıp tutuyorsunuz yok eski driver yüklüyor yok yanlış yüklüyor ya kardeşim sizin bilgisayarınıza yanlış ya da eski sürüm yükledi diye programları gömemezsiniz. Siz programa laf atıyorsunuz da Windows çok mu doğru driver buluyor ?

Windows Update hala 11.11.2016 yılında yayınlanan Intel grafik sürücüsünü bulup yüklemeye çalışıyor. Asus laptopumda sürücüleri kendi sitesinden indirip yüklediğimde CS GO'da FPS drop yaşıyorum ama Driver Booster ile güncellediğimde drop felan kalmıyor. İnternette yığınla Asus x556uqk modeli için fps drop sorunu var diye konu var. Çözümü Driver Booster ile driverları güncellemek. Diğer Iobit yazılımlarını ben de önermiyorum ama driver güncelleme programı bana göre en iyi update yazılımı.

Ccleaner da öyle en iyi temizlik yazılımı ama kullanmıyorum, kullanamıyorum. Çünkü CS GO'da anti hile sistemi Ccleaner'i tesbit ettiğinde oyundan atıyor.
Kısaca bir program sizde sorun yaptı diye o programı gömemezsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece bizde değil genel olarak kullanıcılarda probleme neden oluyor. Özellikle de Iobit'in bu vasat programı.

Açılan çoğu yardım konularında da bu gözlemlendi. Sizde şimdilik problem yaşatmaması progrmaın güvenilir olduğu anlamına gelmez.

Ayrıca biz Asus'un sitesinden driver güncelleyin de demiyoruz. Sadece BIOS güncellemelerini üretici sitesinden, ekran kartını da GeForce veya AMD üzerinden, geri kalanı da Windows Update üzerinden. Eğer Windows Update güncel sürücüyü bulamazsa da donanım kimliği ile bulun veya burada konu açın biz bulalım diyoruz.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı