Sürücü güncellemesi ardından donma sorunu

RèDumble

Hectopat
Daha fazla  
Elimde Sony Vaio'nun bir laptobu var. Dün içindeki Intel i5 3337U (grafik Intel HD 4000 Graphics) ve GT740M'nin sürücülerini güncelledim. Laptobu yeniden başlattıktan sonra donma, imleçte hareketsizlik ve 1 kere mavi ekran aldım. Mavi ekranın hata kodunu alamadım. Kısacası hiçbir şey yapamıyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Aygıt yöneticisine gir görüntü bağdaştırıcılarında NVIDIA ve Intel göreceksin Intel'e sağ tıklayıp devre dışı bırak ve yeniden başlat. İşlem sonrası geri dönüşünü bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aygıt yöneticisine gir görüntü bağdaştırıcılarında NVIDIA ve Intel göreceksin Intel'e sağ tıklayıp devredışı bırak ve yeniden başlat. İşlem sonrası geridönüşünü bekliyorum.

Yanıtınız için teşekkür ederim. Elimden geldiğince çabuk bir şekilde cevaplamaya çalışacağım.

Aygıt yöneticisine gir görüntü bağdaştırıcılarında NVIDIA ve Intel göreceksin Intel'e sağ tıklayıp devre dışı bırak ve yeniden başlat. İşlem sonrası geri dönüşünü bekliyorum.

İkisini niye güncelliyorsun ki? Tek NVIDIA güncelleseydin Intel'i devre dışı bırak yeniden başlat de. Bir de kaldırabiliyorsan Intel'in driverini kaldır elinle.

Aygıt yöneticisine gir görüntü bağdaştırıcılarında NVIDIA ve Intel göreceksin Intel'e sağ tıklayıp devredışı bırak ve yeniden başlat. İşlem sonrası geridönüşünü bekliyorum.

Evet Intel'i devre dışı bırakınca her şey düzeldi fakat oyunlarıma geri dönemiyorum. ''DX11 feature level 10.0 is required'' diye bir hata alıyorum. DxDiag'a girdiğimde ekran sekmesinin de boş olduğunu fark ettim.

Nasıl Intel'in sürücüsünü kaldırabileceğimi bilmiyorum.

Az önce kaldırmayı başardım.

Dosya Ekleri

• dx11.jpeg
    dx11.jpeg
    63,4 KB · Görüntüleme: 59
Evet Intel'i devre dışı bırakınca her şey düzeldi fakat oyunlarıma geri dönemiyorum. ''DX11 feature level 10.0 is required'' diye bir hata alıyorum. DxDiag'a girdiğimde ekran sekmesinin de boş olduğunu fark ettim.

Nasıl Intel'in sürücüsünü kaldırabileceğimi bilmiyorum.

[/QUOTE]
Tekrar Başlat Bilgisayarı Sonra Algılayınca Nvidia Driverini Yükle. İntel HD Graphigs Devre Dışı Bırak. Bakalım Ne Olcak Sonra Geri Dönüş Yaparsan Sevinirim
Evet Intel'i devre dışı bırakınca her şey düzeldi fakat oyunlarıma geri dönemiyorum. ''DX11 feature level 10.0 is required'' diye bir hata alıyorum. Dxdiad'a girdiğimde ekran sekmesinin de boş olduğunu fark ettim.
Bildiğim Kadarıyla GT740M in DirectX 11.0 Desteği Var. Güncellersen Olucaktır Diye Düşünüyorum. Ama Şuan Bilgisayarın Ekran KARTINI görmüyor. Görmesini Sağla Biraz Bekle Yeniden Başlat felan Görücektir. Sen Driveri Yükle.

Evet Intel'i devre dışı bırakınca her şey düzeldi fakat oyunlarıma geri dönemiyorum. "DX11 feature Level 10.0 is required" diye bir hata alıyorum. Dxdiad'a girdiğimde ekran sekmesinin de boş olduğunu fark ettim.

Sanırım sürücüleri güncellerken bir hata olmuş. Intel sürücülerini kaldır, Driver Booster kurup Intel sürücülerini tekrar günceller misin? Sonra görüntü bağdaştırıcılarından tekrar aktif et Intel'i.

Tekrar başlat bilgisayarı sonra algılayınca NVIDIA Driver'ini yükle. Intel HD graphigs devre dışı bırak. Bakalım ne olcak sonra geri dönüş yaparsan sevinirim.

Bildiğim kadarıyla GT740M'in DirectX 11.0 desteği var. Güncellersen olucaktır diye düşünüyorum. Ama şu an bilgisayarın ekran kartını görmüyor. Görmesini sağla biraz bekle yeniden başlat falan görücektir. Sen Driver'i yükle.
[/QUOTE]
Teşekkür ederim yanıtınız için. NVIDIA sürücüm nasıl olduysa bozuk bir dosya halinde kurulmuş. Doğru versiyonu bulup tekrar sürücüyü kurdum ve düzeldi bilgisayar düzgün bir şekilde çalışıyor. İyi forumlar.
Sanırım sürücüleri güncellerken bir hata olmuş Intel sürücülerini kaldır Driver Booster kurup Intel sürücülerini tekrar günceller misin sonra görüntü bağdaştırıcılarından tekrar aktif et Intel'i.

İki sürücüyü de düzgün bir şekilde kurdum ve bilisayarım düzgün çalışıyor yardımlarınız için teşekkür ediyor ve iyi forumlar diliyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı