"Sürücü zaman aşımı" ve "DirectX function getdeviceremovedreason" hatası

wintry

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Ekran kartı "sürücü zaman" aşımıyla beraber "DirectX function getdeviceremovedreason" hatasını veriyor. (aynı anda) oyunda PC donuyor klavye, mouse, monitör komple gidiyor, yeniden başlatmak zorunda kalıyorum. Sürücü zaman aşımı hatası için driver güncelliyorum, kaldırıyorum vs. ben bir yolunu bulup haftalarca oynuyorum, sonra tekrar başıma geliyor. Artık Windows güncellemesiyle mi başka bir şeyden mi? Anlamak mümkün değil.
Memtest temiz.
HD Tune temiz.
BIOS güncel.
Windows güncel.
Ses driverları güncel.

Dosya Ekleri

• unknown_2021.05.13-20.24.png
    unknown_2021.05.13-20.24.png
    23,6 KB · Görüntüleme: 62
Tarayıcınızdaki donanım hızlandırmayı kapatın. Güç seçeneklerinden hızlı başlatı kapatın ve BIOS'tan Fast Boot'u kapatın.
Hepsi kapalı hocam
Eğer olmazsa farklı bir yöntem önereceğim.
Bu sefer hata falan da alamadım hocam direk gitti pc.
Hepsi kapalı hocam

Bu sefer hata falan da alamadım hocam direk gitti pc.
2.denememde de iki hatayı alıp mavi ekran "Thread Stuck In Device Driver" hatasına dönüştü.

Son düzenleme:
Merhaba sorunu çözebildiniz mi ben de benzer bir hatadan muzdaribim de.

Şu sıralar bu tarz hatalar almıyorum, önerdiğim klasik şeyler var. "ne alaka?" demeden uygulamanızı öneririm:

-Ekran kartının güç pinlerini çıkarıp takmak(genelde hep işe yaradı)
-Windows'u güncel tutmak.
-DDU ile sürücüyü kaldırıp en son ekran kartı sürücüsünü kurmak.
-Temiz format.
-Bilgisayar temizliği ve kablo kontrolü.
-Monitör kablosunu veya ekran kartının güç pinlerinin olduğu kabloyu değiştirmek.
-Güç kaynağını değiştirmek.
-Bunları yaptıktan sonra Windows Update'i kalıcı olarak kapatmak da işime yaramıştı.

Yabancı forumlardan da okuduğum kadarıyla bu hatanın 3 sebebi var:
-Ekran kartı arızası veya kablo arızası.
-Güç kaynağı arızası veya statik elektrik tarzı bir durum.
-Windows ve AMD yazılımının çakışması sonucu ortaya çıkan yazılımsal bir problem.
Ayrıca bazı oyunlar veya uygulamalar bu hataya sebep oluyor. Örneğin grwildlands oyununda 30-60 dakika sonra bu tarz hatalar alıyorum. Sadece bu oyunda. Nedendir bilinmez.

Şu sıralar bu tarz hatalar almıyorum, önerdiğim klasik şeyler var. "ne alaka?" demeden uygulamanızı öneririm:

-Ekran kartının güç pinlerini çıkarıp takmak(genelde hep işe yaradı)
-Windows'u güncel tutmak.
-DDU ile sürücüyü kaldırıp en son ekran kartı sürücüsünü kurmak.
-Temiz format.
-Bilgisayar temizliği ve kablo kontrolü.
-Monitör kablosunu veya ekran kartının güç pinlerinin olduğu kabloyu değiştirmek.
-Güç kaynağını değiştirmek.
-Bunları yaptıktan sonra Windows Update'i kalıcı olarak kapatmak da işime yaramıştı.

Yabancı forumlardan da okuduğum kadarıyla bu hatanın 3 sebebi var:
-Ekran kartı arızası veya kablo arızası.
-Güç kaynağı arızası veya statik elektrik tarzı bir durum.
-Windows ve AMD yazılımının çakışması sonucu ortaya çıkan yazılımsal bir problem.
Ayrıca bazı oyunlar veya uygulamalar bu hataya sebep oluyor. Örneğin grwildlands oyununda 30-60 dakika sonra bu tarz hatalar alıyorum. Sadece bu oyunda. Nedendir bilinmez.

Cevap verdiğiniz için teşekkürler laptop kullanıyorum ondan dolayı bazı şeyleri yapabilir miyim emin değilim. Ben sorunu eski bir driver yükleyip ayarlardan saç teli ayarını kapatarak çözdüm. Ama çok tuhaf bir şekilde ikisini beraber yapmam gerekiyor çünkü bu hatayı sadece FC 24'te alıyorum. Sadece saç teli ayarı kapalı olursa bazen çöküyor. Ama bir de eski driver yükledim ağustos tarihli. Yabancı forumlarda EA'in çok umursamadığı için onlardan kaynaklı olduğunu gördüm sorunu böyle çözdüm.
En son garantiye kadar gönderecektim çıldırmak üzereydim çünkü. Zaten ara sahnelerde çöküyordu oyun sadece. VRAM ve RAM kullanımı yüzde yüz olup çöküyordu oyun. Umarım sadece EA'den kaynaklıdır ama öyle duruyor şimdilik. Teşekkürler tekrardan.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı