Sürücülerin güncel olup olmadığını nasıl anlarız?

469826

Hectopat
Makaleler
16
Bilgisayarında performans sorunu yaşayan kişilere genelde söylenen şeylerden biri ve ben de güncel olup olmadığını kontrol etmek istiyorum ama nasıl yapacağım hakkında bir fikrim yok. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Donanım kimliği ile en yeni sürücünün sürümünü öğrenip kendi sürücü sürümünle karşılaştırıp güncel değilse güncelle.

Sahip olduğunuz donanımlara göre değişir bu. Örneğin Nvidia ekran kartına sahipseniz, kendi sitesinden manuel olarak kontrol edebilirsiniz ve Geforce Experience adlı kendi uygulamalarından kontrol edebilirsiniz. Diğer donanımları/bileşenleri/aygıtları da aygıt yöneticisinden. Ek olarak anakartın güncel sürücüsünü; markanın kendi sitesinden, "Drivers" bölümünden, modeli eksiksiz bir şekilde yazarak bulabilirsiniz.

Aygıt yöneticisinden yapılır. Veya anakart modelinizi girerek internete oradanda bakılabilir.
İşlemcinizin modelini yazıpta oradan dahili grafik ise işlemciniz oradan onun sürücüleride indirilir.

Eğer en son driverları ne zaman güncellediğinizi hatırlıyorsanız genelde şirketler güncellemelerin yanına tarihler yazarlar. Ancak driverbooster gibi uygulamalar kullanmayın kafalarına göre driver indiriyorlar. En iyisi manuel olarak ORİJİNAL sitesinden ya da geforce experience şirketin kendi uygulamalarından yapabilirsiniz

iMac 2013 bilgisayarım var, ekran kartı ve işlemcisi Intel. Nereden yapabilirim?

Aygıt yöneticisinden bakabilirsin fakat ben DriverEasy adlı bir program kullanıyorum ve güncel olmayanları bulup gösteriyor. Sonra driver'ın kendi sitesine gidip güncelliyorum.

Şimdi, bir kişi diyor ki uygulama indirmeyin kafasına göre kuruyor, diğeri de diyor ki yükleyin ben kullanıyorum. Hangisi?

Şimdi, bir kişi diyor ki uygulama indirmeyin kafasına göre kuruyor, diğeri de diyor ki yükleyin ben kullanıyorum. Hangisi?
Kendiniz, detaylıca; marka ve modelini, internette uygun işletim sistemine göre aratıp, indirirseniz; en sağlıklı sürücü güncelleme işlemini yapmış olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…