Süt tüketimi zararlı mıdır?

maydonozdiyarı

Hectopat
Daha fazla  
16 yaşındayım 26 gündür vücut ağırlığımla evde spor yapıyorum. Her sabah ve gece yatmadan önce süt içiyorum. Spordan sonra yulaflı, yoğutlu, lorlu karışımımı yiyorum, yanında da kefirimi içiyorum. Onun dışında yanında enerji sağlayacak bal, hurma gibi gıdalar tüketiyorum. İnternette sütün zararlı olabileceği hakkında bayağı bir yazı gördüm. Biraz endişelendim. Marketten laktozsuz süt alıp içiyorum fakat evde biterse birkaç gün ya marketten alınma normal süt ya da köy sütü içiyorum. Acaba çok fazla mı süt tüketiyorum. Bir yol gösterebilir misiniz?

Köy sütünü 15 dakika kadar kaynatıp tüketebilirsin günlük sabah akşam demişsin 1 bardakdan hesaplarsak 2 bardak oluyor yaklaşık günlük 500-600 ML ortalama bardak boyuna göre sorun çıkaracağını düşünmüyorum 900 ML'den fazla tüketmeni önermem ve laktozsuz süt veya güvenilir birinden alıyorsanız köy sütü (kaynatılmış) normal süte göre daha iyi olur sabah akşamdan da sorun olmaz.

Beslenme şeklin gayet iyi bu arada.

Köy sütünü bizzat annem kaynatıyor. O konuda bir problem yok, spordan sonra yediklerim de süt kullanımını baya bir arttırıyor gibi bir problem olur mu? Ve hocam her gün hemen hemen aynı şeyleri yiyorum spordan sonra. Bana güzel bir tarif verebilir misiniz hazırlaması zor olmazsa tadından yenmez.

Şimdi şöyle ben kendim 15-16 yaşına kadar köy sütü tükettim her akşam. Sonra ben de o senin bahsettiğin yazılardan gördüm o yüzden bıraktım. Bayağı da bir kaynak mı vardı hatta sütün her gün tüketilmesi kemik erimesi yapabilir falan diyordu sonra ben de kendime bir baktım kemiklerim İnce o yüzden Korkut bırakmıştım ama boyumun uzamasına sebep oldu bilemiyorum yani net bir kaynak yok.

Süt tüketimi 1 litreye çok yaklaşmasın yeter 2 bardak yeterli gün içinde çok market sütü içme köy sütü daha iyidir market sütü biraz zarar verebilir her gün tüketirsen, tarifi bırakıyorum deneyebilirsin.

4 yemek kaşığı yulaf, 1 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı lor, 1 tatlı kaşığı bal, 1 doğranmış hurma, biraz tarçın ve varsa 1 tatlı kaşığı fıstık ezmesini karıştırıp istersen ocakta biraz ısıtıp tüketebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…