Diğer ctrl+c ctrl+v "çok bilgili" arkadaşlar gelmeden ben kendi tavsiyemi vereyim. Çoğu hazır sistemin içindeki parçalar kalitesiz olup f/p olarak gözükse de uzun vadede çöp olduğunu belirteyim. Şimdi diyebilirsin benim bütçem bu yapabileceğim maksimum bu dersen anlarım, okay derim. Ama alıp bir süre işlemci yükseltirim vs diyorsan o zaman sıkıntı. Çünkü bu anakart modelleriye üst işlemciler pek randımanlı değil. İyi çalıştığını söyleyen de az kullanıcı yorumuna rastladım. Testlerde de iç açıcı durmuyor.
@baibars 'ın attığı AM5 anakart linkinde anakartların sahip olduğu VRM'lere bakabilirsin veya youtube'dan da izleyebilirsin. Çoğu A620 anakartlar ve B650M'ler çöp. Üstünde adam akıllı pasif soğutma yok. Doğal olarak ben anakart seçimleri olarak da bu sistemi önermiyorum. Üst modelleriyle de açıkçası pek bilgim yok ASUS PRIME sevmiyorum.
RAM olarak ise alttaki videoyu izleyip testlere bakarak karar verebilirsin. Şahsen ben RAM alırken düşük CL yüksek MHz seçtim ama alttaki videoda görüldüğü gibi olağanüstü farklar yok. Ama CL olarak düşük almakta fayda var.