Çözüldü Sunucu için ayrı bir sistemden hosting nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Strow

Hectopat
Yer
Türkiye Cumhuriyeti
Merhaba dostlar, başlıktaki konu hakkında bilgim sınırlı, bu yüzden konu açma gereği duydum. Çeşitli oyunlarda kendi sunucumuzu açabiliyoruz, ancak bunu 2. bir sistem üzerinden, herhangi bir monitör kullanmadan(panel vs. üzerinden) gerçekleştirmenin bir yolu var mı? Aklımdaki düzenek şu şekilde; ana sistem oyun oynamak ve takılmak için, ikinci ve daha güçsüz sistem ise sadece çeşitli sunucuları(oyun, web, uygulama geliştirme sürecinde oluşturulan veritabanları) hostlamak veya veri merkezi işlevi görmek için kullanacak. Bu sistemler nasıl oluşturulmakta? Bilginizi paylaşırsanız memnun kalırım, şimdiden teşekkürler.

Çözüm
Hocam ana sistem(1. kasa) benim kullandığım genel işler için olan sistem, yan sistem(anlatıda server için kullandığım sistem) ise hosting ve veri depolama için kullanılacak. Yani mümkünse hem veri depolama(ev ağı üzerinden erişilebilecek) hem de oyunlarda, yazılım geliştirmede oluşturulan sunucuları host edecek. Karmaşık geldiğinin farkındayım ancak bana yapılabilirmiş gibi geliyor hocam. Siz daha iyi bilirsiniz tabii.
Karmaşık değil 2. sisteme vm esxi kurulumu yapın ve istediğiniz kadar sanal sunucu oluşturun. Örnek veriyorum 1. sanal sunucunuz web site barındırmak için olur. 2. sanal sunucunuz veri depolama/yedekleme için olur. Bunların hepsi tek bir sunucu konumundaki cihazda barınmış olur.
Evet mümkün. Veri merkezi'ni yanlış kullandınız ancak demek istediğinizi anladım.
Ana sistem dediğinizde sunucumu olacak yoksa sizin kendi kullandığınız bilgisayar mı?
Eğer bir sunucuda 2 farklı işi görmek istiyorsanız vm esxi ile sanallaştırma yapabilirsiniz.
Eğer ana makine dediğiniz kendi bilgisayarınız ve siz host arıyorsanız bir vds/vps kiralayabilirsiniz.
Eğer sadece bir site barındırmak için bir host ihtiyacı varsa tek başına bir hosting paketi işinizi görecektir.

Ana sistem dediğinizde sunucumu olacak yoksa sizin kendi kullandığınız bilgisayar mı?
Hocam ana sistem(1. kasa) benim kullandığım genel işler için olan sistem, yan sistem(anlatıda server için kullandığım sistem) ise hosting ve veri depolama için kullanılacak. Yani mümkünse hem veri depolama(ev ağı üzerinden erişilebilecek) hem de oyunlarda, yazılım geliştirmede oluşturulan sunucuları host edecek. Karmaşık geldiğinin farkındayım ancak bana yapılabilirmiş gibi geliyor hocam. Siz daha iyi bilirsiniz tabii.

Karmaşık değil 2. sisteme vm esxi kurulumu yapın ve istediğiniz kadar sanal sunucu oluşturun. Örnek veriyorum 1. sanal sunucunuz web site barındırmak için olur. 2. sanal sunucunuz veri depolama/yedekleme için olur. Bunların hepsi tek bir sunucu konumundaki cihazda barınmış olur.

Çözüm
Teşekkürler hocam. Şimdi değilde, ileride şuanki sistemim pek para etmediği için, satmak yerine sunucuya dönüştürmeyi planlıyorum. Cevabınız için teşekkür ederim tekrardan.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı