Sunucu için güvenli güç kaynağı önerisi

Bütçe
2000

mrjahabel

Kilopat
Merhaba, ev sunucumda kullanmak üzere bir güç kaynağı arayışı içerisindeyim.

Amazon üzerinden 1399 TL'ye MSI MAG A500DN alacaktım fakat forumlarda araştırınca kötünün iyisi denebilecek ve mümkünme almamam gereken bir PSU olduğu kanaatine vardım. Ek olarak sonu dn olanların yerine bn olanların önerildiğini gördüm.

Sornasında MSI MAG A550BNL'nin 1759 TL'ye düştünüğünü görüp mutlu oldum. Bn kodluların yeni modelidir diye düşündüm. Farklarını araştırırken @Oreki hocamın detaylı bir konusuna denk geldim. Sağ olsun onun sayesinde tuzağa düşmedim. Meğer bnl, Bn'nin daha gelişmiş hali değilmiş. Dn'nin ek yapılmış bir tık daha iyisiymiş.

Tekrardan olabildiğince düşük bütçeli PSU arayışıma devam ettim. 2025 TL'ye FSP HYPER 650W 80+ (H3-650) modelini gördüm. Daha önceden yaptığım araştırmalar neticesinde FSP'nin iyi bir üretici olduğunu biliyorum fakat tier List'lere baktığımda bu modelin listelere bile alınmadığını gördüm.

Evde başta nas olarak, aşağıdaki bileşenler ile kullanmak üzere bir PSU aramaktayım. Benim için 1. öncelik güvenlik. Malum 7/24 açık olacak ve ben evde değilken de açık bırakıp gideceğim. Yangın çıkarmasından endişe ediyorum.

Bu bağlamda katı bir bütçe vermiyorum fakat olabildiğince uygun olması tercihimdir. Zaten 2000TL civarı ve altı PSU'lara bakmamdan anlamışsınızdır.

FSP HYPER 650W 80+ (H3-650) modeli 2025 TL'ye alınır mı? Ve güvenlik anlamında nasıldır veya sizler neler tavsiye edersiniz?

Elimde şuanda kişisel bilgisayarımda kullandığım Corsair CX Serisi CX650F var. Sizce CX650F sunucuda kullanmak ve güvenlik açısından nasıldır? CX650F'i sunucuda kullanıp kendi bilgisayarımda kullanmak için daha düşük kalitede bir şey de alabilirim.

Kullancağım sunucunun donanım özellikleri:
İşlemci: Ryzen 9 3950X (downclock yapacağım)
RAM: 2 X Kingston 32 GB 3600MT/s DDR4 CL18.
Ekran kartı: GTX 1050 Ti (ileride 4060 Ti ile değiştireceğim.)
Ethernet kartı: TP-Link TX201.
HDD: 4 X 6TB 3.5" SATA HDD (ileride birkaç tane daha HDD eklemesi yapacağım.)

Not: HDD eklemesi yaparken güç kaynağında yeterli SATA güç çıkışı olmaması durumunda adaptörler ile çoğaltma yapabilirim. Fakat Molex adaptörler ile ilgili olarak bir yerde yangınlara sebebiyet verebildiklerini okuduğumu hatırlıyorum. Bu konuda da bilgi ve tecrübelerini paylaşmak isteyen olur ise müteşekkür olurum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı