TeknolojikOyuncu
Hectopat
Örneğin; 200 kişinin aynı anda oyun oynayabileceği bir sunucunun interneti hangi özelliklerde olmalı, upload mı önemli, download mı, yoksa ping mi?
Oyun sunucusunun ne kadar veri taşıyacağını bilmiyorum, çok taşımayacağını düşünüyorum ancak 20 Mbps 200 kişi aynı anda oynarsa sıkıntı çıkarabilir. 50ms nereye karşı gecikme? Sunucu oyuncularla aynı ülkede ise genellikle gecikme büyük bir dert olmuyor.Teşekkürler. Peki 50 ping, 20 Mbps upload yeterli olur mu?
FiveM sunucusu açmak istiyorum. Gecikmede sorun yok ama 128 kişilik bir FiveM sunucusu için 20 Mbps upload yeterli olur mu? Yabancı sitelerde de araştırdım pek düzgün bilgi yok.
Sunucuyu evde kurmak daha uygun geldi, hosting çok pahalı. Bazı önde gelen hostinglere baktım internet hızı olarak 20Mbps -100Mbps arası seçenek veriyor ve simetrik mi bu hız o konuda da bilgi yok. Evde 20 Mbps upload ile 128 kişiye sunuculuk yapabileceksem, bu önemli olan. Hiç sunucu verilerine baktın mı server kaç kişiyken ne kadar upload kullanıyordu?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.