Sunucu RAM'leri normal bilgisayarlarda kullanılabilir mi?

En azından DDR3 döneminden sonra sunucu RAM'lerini evlerinizdeki bilgisayarlarda kullanmak için kontrol etmeniz gereken 3 uyumluluk sorunu var ki bunlar sunucu RAM'lerinde değil tüm RAM'lerde geçerli

-1- Anakartınızın desteklediği RAM frekasları (MHz değerleri)

-2- Anakartınızın slot başına deteklediği maksimum RAM kapasitesi, bir slota en fazla 4GB veya 8GB RAM takılabilir gibi

-3- Anakartınızın toplam RAM hacim desteği, Tüm slotlar doldurulduğunda Max 16GB veya 32GB olmak zorundadır gibi.

NOT: Birden fazla RAM kullanırken verim için RAM'ler aynı marka/model yanında bir de aynı seriden olmalıdır. Zorunluluk durumunda farklı RAM'ler kullamanız gerekirse asgari şart frekans değeridir.

Bende merak ediyorum baska konuya da denk gelmedim hocam. Asus p8p67 le model anakart var elimde ecc ram desteklermi acaba. Sizin denediginiz anakartin modeli nedir acaba. Halen kullaniyormusunuz bilgi verirmisiniz

O bellekler ECC bellek olur. Bizim gibi ev tipi kullanıcıların sistemlerindeki anakartlar o bellekleri çoğu zaman desteklemez. Sanırım destekleyen birkaç tane vardı ama ne olduklarını hatırlamıyorum.

Bende aynı şeyi sorucaktım anakartımın sistesinden baktım ECC bellek desteklediği yazıyor ama almak istediğim ramin kodunu bulamadım

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı