Kendi sunucumda çalışacak, tamamen ücretsiz bir web ve mail sunucusu paneli kurmak istiyorum. Bu panelin aşağıdaki özelliklere sahip olmasını bekliyorum:
Kullanıcı yönetimi.
Admin yönetim paneli.
Mail yönetim sistemleri (gelen/giden mail yönetimi, kullanıcı hesapları)
Panelin, hem web sunucusunu hem de mail sunucusunu entegre bir şekilde yönetebilmesi gerekiyor. Kendi domain adresimle kullanabileceğim bir çözüm arıyorum. Ayrıca, bu yazılımın açık kaynaklı olmasına ve kurulumu hakkında detaylı rehber sunmasına özen gösteriyorum.
Yunohost panelini araştırdım fakat Debian 12 gereksinimi olduğu için kullanamıyorum (ben Debian 11 kullanıyorum). Benim ihtiyaçlarımı karşılayabilecek başka hangi açık kaynaklı yazılımlar mevcut ve nasıl kurulum yapılır?
Cyberpanel deneyeceğim ama ücretsiz sürümü her şeyi desteklemiyor ve rdns gerektiriyor hosting firmam rdns ve Debian12 desteklemiyor. O yüzden yunohost kullanamıyorum ve cyberpanel kullanamıyorum.
Bazı vds sağlayıcı firmalar plesk paneli ücretsiz sunabiliyor. Kendi lisansları üzerinden kullandırabiliyorlar. İsterseniz bu konuyuda bi araştırın bende plesk'e para vermeden kullanıyorum.
Bazı VDS sağlayıcı firmalar plesk paneli ücretsiz sunabiliyor. Kendi lisansları üzerinden kullandırabiliyorlar. İsterseniz bu konuyuda bir araştırın bende Plesk'e para vermeden kullanıyorum.