Sunucuma DDoS atılması

449435

Hectopat
Merhaba. Hetzner'den bir VPS makinesi satın aldım. Kendi oyunum var. Dün bir arkadaş bana Discord'dan yazdı ve para ödemezsem sunucuna DDoS atarım ve sunucunu patlatırım dedi. Para ödemedim delikanlı adammış harbiden de DDoS attı. Hetzner ise bana sadece mailden sunucu saldırı altında olduğunu yazmış. Bunun için ne yapabilirim? Aciliyeti mevcut.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sunucuyu nereden satın aldınız?

Merhaba hetznerden bir VPS makinesi satın aldım.

Hetzner sanal sunucuların ortak özelliklerinde doss koruması mevcut ama tabii hangi seviyede koruma var bilmiyoruz. Yine hetzner ile iletişime geçip öneri alabilirsiniz. Web sitelerinde biz Cloudflare ile çözüm buluyoruz bu konulara.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sunucuyu nereden satın aldınız? Gerekli önlemlerin sunucu taraflı alınması gerekiyor.
Hetzner üzerinden aldık. Herhangi bir şey yok

Hetzner biraz garip bir firma. Fiyat performans gibi düşünebiliriz. Fakat bugün aradığımızda ek ip adresi almamızı veya robot kısmından firewall'ı ayarlamamızı söylüyorlar. Ek ip adresi alsam yine bu konuda sıkıntı yaşayacağım. Firewall ne kadar güvenli olucak oda belli değil koruma açısından net birşeyleri yok

Yıllık değilde aylık olarak ek ip adresini alıp en azından 1 ay test edin bence.

Yıllık değilde aylık olarak ek ip adresini alıp en azından 1 ay test edin bence.
Çok büyük bir para değil yanlış hatırlamıyorsam kurulum ile 4.99amı ne geliyor fakat hiç umudum yok karşımdaki adam ip adreslerimi oyun için açtığım portları hepsini görebiliyor. Hetzner de bana mail gönderiyor yazdığı şey şu sunucu saldırı altında kısaca haberiniz olsun hesabı yapıyor. Garip

Profesyonel destek almak isterseniz r10'da bu işi yapan kişiler var.

Profesyonel destek almak isterseniz r10'da bu işi yapan kişiler var.
Şöyle söylemeliyim ki bana saldıran kişi 80€ para ödersem salacağını söylemiş. Ben de inat ettim o parayı vermeyeceğim diye. Eğer bu işlerden anlayan biri varsa tabi ki iyi olur

Tek bi makine ile DDoS atması hiç bir zarar teşkil etmez. Ancak botnet ağı kuruluysa uğraştırır. Tabi bunu yapan adamın da biraz zeki olması gerek.

Ayrıca gerekli önlemleri kiraladığınız sunucu almamış mı?

Dediğiniz gibi botnet ağı kurdu büyük ihtimal ve peşimizi salmıyor. Acaba vps sunucuma koruma filan alabilirmiyim ekstra? Hatzner alabilirsin ama biz satmıyoruz dedi neler yapabilirim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…