Abilerim 2 gün sonra fizikten proje ödevi olarak sunum yapmam lazım slayt olarak. Ama ben çok heyecanlanıyorum. Bacaklarım titriyor, terliyorum falan. Yazarken bile kalbim hızlı hızlı atıyor. Ne yapmalıyım, taktik falan var mı?
Abilerim 2 gün sonra fizikten proje ödevi olarak sunum yapmam lazım slayt olarak. Ama ben çok heyecanlanıyorum. Bacaklarım titriyor, terliyorum falan. Yazarken bile kalbim hızlı hızlı atıyor. Ne yapmalıyım, taktik falan var mı?
Yav bırak Allah aşkına sunumunu dinleyip nem alacak 1 kişi yok. Gerizekalılara anlatır gibi çık anlat ne heyecanı. Hoca'da biliyor bir işe yaramayacağını ama kervan yürüsün hani not verecek ya bir şeyler anlatmış ol.
Adolf Hitler onaylı bir teknik vereyim sana ben çok faydasını gördüm.
Topluluğa daha iyi konuşmak ve genel olarak daha iyi konuşan bir kişi olmak gibi bir isteğin varsa şahsi tavsiyem evde geç aynanın karşısına sununu öyle yap veya aynaya karşı konuşma pratikleri var.
Ayrıca, bunu yaparken aynaya oldukça bak (yani kendini gör) zamanla heyecanın kırılacaktır.
Gene aynaya bakarken jest ve mimik pratiği yaparsan inanılmaz etkili bir konuşmacı olabilirsin.
Sadece proje ödevi olarak düşünme genel olarak sosyal başarını arttırır bu yöntemler.