Super GD+ 1050W CPU ve PCI-e kabloları nasıl takılır?

senshi.jpp

Centipat

Yukarıdaki konektörlere CPU, aşağıdaki konektörlere PCI-e yazmışlar. Aynı ürünün 750 Watt olanında ikisini bir yazmışlar. Ürünler Super GD+.

Soketler aynı, renkler aynı, şekiller aynı. Sadece farklı olan şey yazılar. Super GD+ 1050W elimde mevcut. Ürünü alırken 8 PCI bağlantısına güvenerekten aldım. İçinde 8 PCI bağlantısı mevcut ancak soketler kafamı karıştırdı. Satıcıya yazdım yukarıya CPU aşağıya PCI takılmalı diye. E aynı ürünün 750 Watt'ına bakıyorum aynı çerçeve ve yazılar içerisinde mevcut? Yoksa 1050 Watt olan modelinde böyle mi? Eğer böyle olsaydı 3 tane CPU girişinin mantığı ne olurdu, kutunun içine neden 2 tane CPU bağlantısı koyulurdu? Veya neden 8 tane PCI bağlantısı koyulurdu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Girişler aynı zaten. CPU yazan yere GPU da takılıyor diye biliyorum. Zaten 3 tane 8 pin CPU gerektiren anakart da yok. Kablo da yok dedin zaten.

Bir şey olmaz. Zaten 750W olanında da PCI-E/CPU yazmışlar. Onda da bunlara istediğini tak diyor. Fark etmez demek istemiş yani.

Şimdi baktım kablolarda iki adet 4+4 CPU kablosu var. Yüksek ihtimalle 8 adet PCIe köprü şeklindeki 4 adet Daisy chain'dir. O portlardan birine daha PCIe kablosu takaiblirsin gibi görünüyor.
Aynı ürünün 750 Watt'ında CPU/PCI yazınca 1050 Watt modelinde PCI ayrı yerde CPU ayrı yerde yazınca kafam karıştı. Yani şimdi ben bu kırmızıların hepsine ekran kartı takabilir miyim?
Üstteki modelde kasadaki konuma uygun kablolama için esneklik açısından öyle konulmuş görünüyor. PSU'nun arka çerçevesini tamamen çeker misiniz?
Arkasını çekemem şu an. PSU kutuda.

CPU yazan yerlerden birine ekran kartı takaabilmeniz lazım. 750W olanda PCI olarak denk gelen yere takabilirsiniz gibi görünüyor.
Hocam yukarıda attığım foto 1050W'a ait. Şu an bende ondan iki tane var. Mantıken takabilmem lazım yoksa kutudan niye 8 tane 6+2 çıksın ki? 750 Watt olanda böyle bir kafa karışıklığı yok. Direkt PCI/CPU yazmışlar. Bunda sadece yazılar ayrı. Mantık olarak ta 3 tane CPU girişinin de olmaması gerekiyor.

Senin düşüncene göre 750W olanı da aynı. Çünkü / koymuşlar. Yani istedğini tak diyor. 1050W olanı da aynı. İstediğin yere tak. Sorun olmaz.
Tamam hocam. Endişelendim sadece. Sonuçta 3400 TL para verdim ben. 8 tane PCI deyip yazıları ayırmışlar ya benim de pek bilgim olmadığı için böyle oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…