Superbox hız farkı

Merhabalar, oturduğumuz binanın yeni olması nedeni ile internete altyapısal bağlantı ile erişemiyorduk. 2 yıllık taahhüt ile beraber 140 Türk Lirası tutarında Superbox hizmetine başvurduk. Bir kaç gündür rastgele bazı zamanlarda internet 100 mbps'ye ulaşıyor, yaklaşık 1 saat sonra bu hız 10 mbps'ye kadar düşüyor geri. Durumu şöyle özetleyeyim, Pes 2020 indirirken 26 GB'ı 1 saatte indirdim, şuan sleeping dogs indiriyorum, 15 gb için yaklaşık 4 saat sürecek diyor. Bunun nedeni sizce ne olabilir?

Bildiğim kadarıyla superboxda kullanım artarken hız düşüyor mesela gece 3 de trafik daha az olduğu için internetiniz daha hızlı oluyor ama aynı hızı öğlen alamıyorsunuz. Ben bu yüzden vazgeçmiştim.

Bölgesel yoğunluk.
Merhabalar, yanıtınız için teşekkürler. 100 mbit'ten 10-12 mbit'e kadar düşüşün sebebinin bölgesel yoğunluk olabileceğini düşünmemiştim. Sanırım sorun bu.
140 liralık olan Superbox paketi sanırsam 10 Mbps limitli olarak satılıyor. 100 Mbit meselesinde bir hata olmuş olabilir.
Ben de şaşırdım, 2 sene dolmak üzere, fiber net geldi evimize. Taahhüt dolduğunda değişeceğiz fakat 2 senedir hiç 100 mbit alamamıştık.
Taahhüt dolduğu zaman biz de değişeceğiz, beni kullanım sürem boyunca hiç üzmedi fakat daha iyisi olabilir tabii ki. Kablolu bağlantılar kadar tutarlı değil.

İndirdiğiniz sitenin sunucularından kaynaklı olabilir. 140 TL kotasız paket mi var super Box'da şaşırdım.
Steam'dan indirme yapıyorum, sanırım bir hatadan ya da bölgesel yoğunluktan kaynaklanıyor bu durum.
Akşam vakitleri limitler aniden kalkabiliyor diye duydum ben. Oluyorsa da kimse çaktırmasın .
Valla sesimi çıkarmıyorum
Superbox tarifeleri çoğunlukla belli bir saat arasında 100 Mbps hız sağlıyor daha pahalılar değişiyor vs.
Anladım, sanırım şansa ve yoğunluğa bağlı bir durum.

Yaklaşık 2 yıldır superbox kullanıyorum ilk paketimde hız sınırı olmadan kullanıyordum. Geceye doğru hız 90-100 mbps görüyordu. Fakat 8-9 itibari ile 7-8 mbps`e kadar düşüyordu. Şuanki paket 10 mbps hız limiti ile sınırsız. Ortalama hız 8-9 mbps fiyat 140 TL. Onlne oyun oynuyorsan tavsiye etmiyorum. Ping süresi fazla. Bu yüzden evime fiber internet aldım, superbox modemide çiftliğime elemanlara bıraktım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…