Superbox kasıtlı yavaşlatma

@doloreshaze maalesef bende de aynı sorun var. Forumdan birini daha gördüm farklı adres göstertilen. Turkcell kesinlikle dolandırıcı leş bir firma. 2 gündür 3-4 mbps(sözleşmede 10) internette gitti yerine 200-300 kbps internet geldi. Allah belalarını versin.

THH dilekçe verin. Superbox ile cep telefonları aynı baz istasyonuna bağlanmıyor. Yoğunluk nerede az ise oraya bağlanıyor.
Müşteri temsilcisine durumu aktarıp arıza kaydı oluşturun. Laf kalabalıklığı yapıp problem sizde diyeceklerdir. Turkcell eski kalitesini kaybetti.

Hala yukarıda birisi Turkcell'i savunuyor neyseki taahhütümün bitmesine az kaldı. Ben eminim kasıtlı yavaşlattıklarına.

BTK şikayet ettim. Kısmi yoldan tehdit edildim ıslak imzanız var denilerek. Bunlarla uğraşılmaz. Allah belalarını versin.

Hala yukarıda birisi Turkcell'i savunuyor neyseki taahhütümün bitmesine az kaldı. Ben eminim kasıtlı yavaşlattıklarına.
Benim Turkcell'i filan savunduğum yok. Donanım, haberleşme, metrik, işletim sistemi ve yazılımları bakımından ne olduğunu detaylıca bilmem gerekiyor işim gereği.
Yardımcı olup sorunun nerede olduğunu bulmadan, direk suçlamadan önce iyice düşünmeniz gerek. Sözde mühendis olacaksınız, sorunun köküne bile inmiyorsunuz.
Madem SuperBox kullanmak istemiyorsun, kendin 3G/4G destekli modem al, içine telefon hattı tak.
Modem önerisi de istersen, sanayi tipi olan, Türkiye içinde son kullanıcının bilmediği Robustel var, onlara bakabilirsin.

IPhone'un band gücüyle Superbox'ın band gücünü bir tutup bunları söylemen hoş değil. Band ile ilgili bir durum bu.
Aynı istasyona bağlanıyor.

Aynı istasyona bağlı olduğunu bilemezsin. Yakınında bulunan 1 direkte 2 istasyon da olabilir 5 istasyon da olabilir. Yük dengeleme sistemine göre seni artık hangisine bağlarsa, bunu bilmen imkansız.

Son düzenleme:

Aynen kardeşim.
Bu modem kesinlikle iPhone band gücünden kötüdür.
Bilmediğiniz konular hakkında yorum yapmaya ne de meyillisiniz.

Bu modem kesinlikle iPhone band gücünden kötüdür.

Öyle zaten. İçerisinde kullanılan parçanın (GSM) kalitesinden bahsediyorum. Her CAT. 11 bandı aynı değerleri sunacak diye bir kaide yok.
Yukarıda dediğim gibi. Bağlı olduğun istasyonun bilgisini sen öğrenemezsin.

Bilmediğiniz konular hakkında yorum yapmaya ne de meyillisiniz.

Band gücünden asıl kastım frekans. Senin telefonunda 30 frekans varsa Superbox'ta 20 frekans var.
Yukarıda arkadaş demiş, madem çok iyi biliyorsun al bir tane 4G destekli modem, tak hattını kullan.

İkide bir önüne gelene bu yazıyı yazma, mühendis olman konu hakkındaki tecrübelerini yüksek yaparak seni tanrı kılmaz.

İkide bir önüne gelene bu yazıyı yazma, mühendis olman konu hakkındaki tecrübelerini yüksek yaparak seni tanrı kılmaz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sadece bant genişliğine bakarak aynı hızı alıcağını düşünüyosan sana iyi forumlar bildiklerinle umarım çözersin. Aynı Apn'ye bağlanmıyorlar nerese müsaitse oraya bağlanıyor sadece hız testi yapıp burada firma adına kasten yavaşlatıyorlar diyemezsin. Ayrıca bu yıllardır bilinen bir şey bu gerçek olsa bile 10 Mbps'ye "kadar" ibaresi bulunan bir paketi 3 4 Mbps veriyor diye hiçbir şekilde suçlayamazsın resmi olarak. Elindeki alet 30 cm kadar bir kıpırdatma bile sinyal zayıflamasına uğruyor. Hem taşınabilir hem de sürekli sabit hız veren bir alet arıyorsan Türkiye'de öyle bir alet yok. Müşteri hizmetlerininde söylediklerini demesi normal imza attığın belgelerde 10 Mbps'ye kadar yazıyor adamlara 4 veriyorsunuz sizi şikayet edeceğim diyemezsin. Bu durumda sende onları alenen tehdit etmiş olursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…