Superbox mı Magnet mi daha mantıklı?

tuzeykekinoğlu

Centipat
Daha fazla  
Sanırım bu ikisinden daha iyi bir seçenek yok.

Superbox 300 GB sanırım en mantıklısı. Magnet'te hız limiti var. Hız limiti olması benim için sorun ama 300 GB olması benim için fazla sorun değil. Bir ayda o kadar harcamıyorumdur belki.

İnternet tarifesi konusundan da fazla anlamam. Hangisini önerirsiniz ve nelere dikkat etmem lazım abonelik başlatırken?

Öğrenciyken evimizde altyapı olmadığı için Superbox aldık. 1 yıllık taahhüt yaptık. Sana deneyimlerimden bahsedeyim şimdi;

-100, 200 veya 300 GB olmasına asla aldanma. Bir anda bitiveriyor ve mecburen ek paket almak zorunda kalıyorsun. Sadece sosyal medyada takılsan, herhangi bir indirme vs. yapmasan bile saçma bir şekilde kota aşılıyor. Arayıp sorduğumuzda ise uploadları da kotadan düşüyoruz gibi aşırı alakasız ve bilgisiz bir yanıt vermişlerdi. (umarım artık bunun önüne geçilmiştir.)
-Taahhüdümüz bittiğinde modemi kargo ile göndermemizi istediler. Kargonun varış süresi falan derken 2 veya 3 gün taahhütsüz kullanım bedeli istendi.
-Kapsam alanı biz kullanırken düşüktü, yan odada bayağı çekmiyordu yani. (şimdi cihazlar yenilenmiş olabilir.)

Magnet'i bilemem kullanmadım ancak benim kullanım tecrübeme dayanarak Superbox bir daha alır mıyım? Kesinlikle hayır! Zaten bu tip hizmetleri genelde mecburiyetten kullanırsınız. Firmalar da sizin bu mecburiyetinizi sonuna kadar kullanır.

(Hiçbir marka veya firmayı kötüleme amacıyla değil, tamamen tecrübeye dayalı düşünceler ifade edilmiştir.)

Magnet kullanıyorum şu an. Sorularını alabilirim 3 gündür stajda internet ihtiyacımı karşılıyor asıl yurtta kalmak için aldım. Yurt açılana kadar odamda vs. kullanacağım. Staj yerimde hat düzgün çekmiyor hızlar böyle. Düzgün çektiği senaryoda ise 20'ye kadar dayanıyor download pingde 20 sularına düşüyor. Bence gayet yeterli bir kotası var 200 GB 846 TL tutuyor.

Ekran görüntüsü 2025-08-28 120321.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı