Superbox'dan TT Fiber'e geçmek

Üzgün Makaron

Hectopat
Herkese merhaba öncelikle sorunuma uzatmadan geçiyorum.
Hikayenin başlangıcı.
Bundan yaklaşık 1 yıl önce Superonline Fiber'den Superbox'a geçtik sebebi ise Superonline Fiber'in taahhütünün bitmesi ve yazlığa gitmemizdi ilk başlarda çok iyiydi 100 Mbps Download/Upload verildi ilk ay ama sonrasında bu 10 Mbps'ye düştü ve şu anda fotoğrafta gördüğünüz gibi 5-6 Mbps upload ve download alıyorum bu beni oyunlarda çok zorluyor sadece oyunda da değil telefondan 10 MB büyüklüğünde bir video indirmek için yaklaşık 30 dakika beklediğimi biliyorum ben aynı zamanda oyun indirip aynı zamanda oyun oynayamıyorum Steam Discord vb. uygulamalar kapalı iken bile pingim 200-300-400 olur r6s de bir kere 12K ping gördüm ? Şaka gibi ama gerçek bu Allah'ın belası Superbox illetinden de kurtulamıyorum 2 yıl taahhüt var şimdi ise taşındık ve internet hiç çekmiyor oturduğum binada Türk Telekom'un fiber altyapısı mevcut binanın içinde bir fiber kutusu mevcut ve o fiber kutusuna kadar fiber kablo var ynai dairelere kadar fiber değil maalesef. Aslında Türk Telekom'u hepimiz biliyoruz aslında çokda iyi değil gördüğüm kadarıyla komşumuz TT fiber kullanıyor 50 Mbps paketten 35Mbps download aldığını söyledi (upload'ı hatırlamıyorum)
Ki bu gayet iyi en az %75'ini veriyorlar internetin benim sorum ise şu sizce Türk Telekom'un fiberine geçmeli miyim? Yoksa TurkNet mi tercih etmeliyim eğer TurkNet tercih edersem nasıl bir yol izlemeliyim bana bunu bilgili arkadaşlar söyleyebilirse sevinirim.
(Şu anda internetime 210 TL ödüyorum)

Pinge önem veriyorsanız TT öneririm. Türknet tercih ederseniz de başvuru yaptıktan 1 gün sonra bağlayıp kullanıma açıyorlar.
Dediğiniz çok genel bence hocam. Yerden yere göre değişir ne zaman bağlayacakları.

Ben başka bir sağlayıcı kullanıyorum, bana 2 günde internet verdiler ama başka kullanıcılara aylardır vermemişler.

Türknet'de aynı sorunu yaşatıyor, bağlatmak çok zor diyen var; çok hızlı diyen var.

Hocam Türktelekom ADSL kullanıyorum. Cs rekabetçide 47ms alıyorum.

Altyapın TurkNet 100Mbps fiber destekliyorsa ona geçebilirsin ping Speed testde 25 çıkıyor ama garip şekilde oyunlarda pingim daha az Kablonet kullanırken 5 çıkardı pingim oyunlarda yüksek pingim olurdu.

Pinge önem veriyorsanız TT öneririm. Türknet tercih ederseniz de başvuru yaptıktan 1 gün sonra bağlayıp kullanıma açıyorlar.
Hocam, TurkNet bu aralar çok konuşulmaya başlandı gele GigaFiber'ine birşey demiyorum bile fakat TurkNet mi TT mi? çok kararsızım hem Upload Download ve pingim iyi olsun Download'ım en az 50 olsa çok güzel olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…