Superfect ve Windows Search performansı etkiler mi?

Özel biri

Hectopat
Daha fazla  
Ben hızlı getirmenin bilgisayarımda fazla bellek kullandığını gözlemledim. Toplam 100 MB kullanıyor. Ben eğer kapatırsam bilgisayarıma zararı dokunur mu veya oyun oynarken performans artışı olur mu?

1. soru: Hızlı getirme arkada çalıştığı için ben oyun oynarken bilgisayarımı yormuş olmuyor mu?Şimdiden sağ olun.
2. Soru: Windows Search'ı devre dışı bırakmak oyun performansını etkiler mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet etki eder. Bana kalırsa çok gereksiz servisler. SSD kullanıyorsan özellikle devre dışı bırakman gereklidir zaten. Hızlı Getirme de bazı durumlarda işe yarıyor sadece genel olarak bir katkısını fazla görmezsiniz. Hızlı getirme Kapatacaksanız C:\Windows\Prefetch klasörünü de temizleyin.

teşekkürler zaten daha dün devre dışı bıraktım benim merak ettiğim bilgisayarımda performans artışı olurmu ya da oyunlarda fps artışı ?

Sırasıyla komut listesini yazarmısınız kapatmak istiyorum yazdığınız klasörü sileceğim umarım yanlış bilgi değildir

Superfetch gibi hizmetler Windows'u hızlandırdığını iddia ediyor ama bence uzun vadede sisteme binen yükü artırmaktan başka bir işe yaramıyor.

Tavsiyem tamamen kapatılması yönünde olur. Bunun için:
- Regedit'i açın.
- HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters konumuna ilerleyin.
- EnableBootTrace, EnablePrefetcher, EnableSuperfetch Dword değerlerinden olmayanları sağ tıklayıp oluşturun. Üçünün de değerinin 0 olduğundan emin olun. Oluşturmak uzun vadede gerekli. Eğer Windows Update kapalıysa mevcut olanların değerini 0 yapmanız yeterli.
- HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SysMain konumuna ilerleyin. Start değerine çift tıklayıp 4 yapın.
- C:\Windows\Prefetch klasöründeki tüm dosyaları silin.

Bir de ek tavsiye vereyim. HDD kullanıyorsanız bilgisayarın daha hızlı kapanması için, SSD kullanıyorsanız disk ömrünü artırmak için Hiberboot ve Hibernation özelliklerini kapatmanızı tavsiye ederim.

Hiberboot kapatmak için: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Power konumundaki HiberbootEnabled girdisinin değerini 0 yapın.
Hibernation kapatmak için Başlat'a cmd yazıp yönetici olarak açın. powercfg -h off komutunu girin.

Windows Search, HDD kullanıyorsanız dosya araması hızını bayağı artırıyor. Kapatmak kişisel bir şey.

İşlemlerden sonra sistemi yeniden başlatın. Ardından da kapatıp açın. İyi kullanımlar.

Hibeer boot nedir ? SSD var şuan bende ama HDD de alacağım ömrünü uzatmak derken yoruyormu bunlar diskleri benim kasa zalman z3 plus sürekli kırmızı ışığı yanıp sönüyor disk kullanıldığında yanan bir ışık bundan olabilir mi ?

@HellStalkeR Hiberboot hızlı başlatmaya yarıyor. Sistem kapanırken RAM'deki Windows verilerini diske yazıyor. Tek seferde diskten okuyarak açılıyor. Her seferinde bu verileri yazmak ise SSD ömrünü azaltıyor. Hibernate de aynı şeyin uyku modu sırasında olanı.

Işıkla değil de görev yöneticisinden diskin sürekli kullanılıp kullanılmadığın kontrol edebilirsiniz:

Kullanım yüksekse attığım ekran görüntüsündeki Open Resource Monitor'ü (Kaynak İzleyici'yi aç) seçerek disk menüsünden hangi dosyalara yazma işlemi yapıldığına bakabilirsiniz. Ekran görüntüsünü paylaşırsanız sizin için yorumlayabilirim.

@Wheeler Man Teşekkür ederim şimdiden. Sizin gibi bilgili bir arkadaşa sormam gereken bir kaç soru var özelden ve ya buradan sormamın bir sakıncası var mı ? Soğutucu ve Ekran kartı hakkında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…