Superlux HD681 alınır mı?

Daha fazla  
Merhabalar! Şu sıralar referans kulaklık almayı düşünüyorum. Bütçem sınırlı ve araştırmalarım sonucunda Superlux HD681 modelini buldum. Sahne genişliğinden dolayı FPS türü oyunların da rahat oynanabileceğini duydum. Ancak aklımda kalan birkaç şey var:

1) Bu kulaklık için ses kartı gerecek mi? A520 MK V2 anakartın ses çıkışı yeterli olmaz mı?
2) Kulaklığı DAC ile kullanmamın bir yararı olur mu? Farkı hisseder miyim?
3) Eğer cidden ses kartı gerekecekse alabileceğim bir tek Xonar SE modeli var. Bu kart iş görür mü? Fiyatını hak eder mi?

Ayrıca IEM modelleri de mesela Wraith Sense IEM gibi modellere baktım. Kulaklığın ses kartlı modeli stokta yok dolayısı ile jak girişi olan modeli alırsam tekrar ses kartı gerekebilir diye düşünüyorum. Ses kartı + kulaklık yaklaşık 3000-3500TL'ye gelirse benim için makul olur. Teşekkürler.

DAC veya kulaklık amfisi(ses kartı) gerekmez. 32 ohm zaten. DAC ile kullanırsan daha temiz ses alabilirsin ama bu kulaklık için değmez.

Bütçe açısından çok iyi bir referans kulaklıktır. Ses kalitesine diyecek yok. Ama FPS oyunları için uzun süre konforlu takabileceğini sanmam. Çünkü kulağa oturan kısımları sert ve uzun saatler kullanımda rahatsız edebilir.

@Brightroar hocam müzik prodüksiyonu ile ilgileniyorum. Düz bir frekans eğrisi ve net ses benim için önemli. Bütçe olsa Scarlett Focusrite solo gen 4 bile almayı düşünürdüm.
Söylediğiniz şeyler için ihtiyacınız Scarlett Solo değil asla. Solo daha v-shape bir ses verir ve kulaklık çıkışı kötüdür, ayrıca düşük empedansı veya çok yüksek empedansı beslemekte o kadar iyi değil. Gitar bağlayacak veya kayıt alacak kişiler için çok iyidir, kulaklık çıkışı olarak kötü.

Sizin ihtiyacınızı Topping DX1 karşılar, her frekansı tamamen nötr verir ve kulaklık çıkışı kusursuz.

@Brightroar iyi de hocam söylediğiniz ürün piyasa da hiç yok ki, kaldı ki zaten olsa bile çok pahalı. Xonar SE iş görür mü diye söyleyebilirseniz ya da bir DAC önerebilirseniz daha iyi olur benim adıma.
Amazon Türkiye’de 4.600 liraya satılıyor. Galiba kaliteli bir DAC için en azından bu kadar ücret ödenmesi gerekiyor. Xonar hakkında hiç bilgim yok.

Sizin durumda HD681 alıp DAC’a yatırım yapmaktansa, DAC’a ayrılan parayı da bütçeye ekleyip daha iyi bir kulaklık almak mantıklı olur. Aliexpress’den SHP9600 bakabilirsiniz. ATH-M40x bakılabilir bütçe çıkarsa. Başka da tavsiye gelmiyor aklıma.

Amazon Türkiye'de 4.600 liraya satılıyor. Galiba kaliteli bir DAC için en azından bu kadar ücret ödenmesi gerekiyor. Xonar hakkında hiç bilgim yok.

Sizin durumda HD681 alıp DAC'a yatırım yapmaktansa, DAC'a ayrılan parayı da bütçeye ekleyip daha iyi bir kulaklık almak mantıklı olur. AliExpress'ten SHP9600 bakabilirsiniz. ATH-M40X bakılabilir bütçe çıkarsa. Başka da tavsiye gelmiyor aklıma.

Hocam bende 7Hz Zero2 var HD681 de almayı düşünüyorum. Anakartım bayağı eski ses kartı leş gibi USB ses kartı almamı önerir misiniz yoksa aynı performansı mı alırım?

Hocam bende 7Hz Zero2 var HD681 de almayı düşünüyorum. Anakartım bayağı eski ses kartı leş gibi USB ses kartı almamı önerir misiniz yoksa aynı performansı mı alırım?
HD681 beslemesi kolay bir kulaklık. Dolayısıyla ses kartı çok bir fark yaratmaz, gerek yok.

@Atillacan0 Ama şöyle bir durum da var. Anakartın ses yongası aşırı eskiyse veya sesi cidden kötü veriyorsa elbette gerekir. Ses kalitesini etkileyecek kadar kötüyse eğer anakarttaki durum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı