Superonline akşam saatlerinde internet yavaşlaması

NFGdood

Femtopat
Daha fazla  
Akşam saat 20.00'i geçtikten sonra Chrome üzerinden ve onun gibi web site tabanlı uygulamaların hepsinde (örnek Discord) ciddi bir anlamda hız düşüşü yaşamaktayım. İndirme hızı yaklaşık olarak 20 mb/s'den 40 kb/s'ye düşmektedir. VPN kullanırken ise internet hızı VPN'in limitlediği hıza kadar geri yükselmektedir. Tahminim taahhüt süresi dolmaya yaklaştığından dolayı saat 20.00'dan itibaren internet hızını yavaşlatma üzerine. İnternet sağlayıcısı Superonline ve bilmediğim sebeplerden ötürü Steam Epic Games ve onun gibi uygulamalarda internetim normal bir şekilde çalışmaktadır. Yapabileceğim herhangi bir şey var mı ya da taahhüdün bitmesini bekleyip farkli bir internet sağlayıcısına mı geçeyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam tarife kaynaklı olabilir. Müşteri hizmetlerini arayıp tarifenizin detaylarını öğrenebilirsiniz.

Hocam aynı sorunu yaşıyorum birkaç gündür öğlen saatleri 25 30 olan indirme hızı akşam 5MB'ye düşüyor aradım müşteri hizmetlerini 30.yıla özel olarak o kadar hız alıyorsunuz vb. dedi Tarifem 50 MB'lik bir paketmiş 100 MB'ye çıkardım şu an 10mb iniyor ortalama tarifeden de kaynaklı olabilir senin problem.

hocam tarife 200mbps download 40mps upload tarifeden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Kullandığım yaklaşık 9 aylık süreç içersinide son 2 gündür oluşan bir sıkıntı bu durum. Speedtest vb. siteler üzerinden 200mbps download 30-40 mpbs upload gösteriyorken chrome üzerinden indirme hızı 40 kb/s oluyor ana metinde dediğim gibi. Taahhüt mesajları gelmeden önce bu durumu hiç yaşamamıştım

1727037597910.png

örnek olarak şu resmi göstereyim

internet hızı akşam saat 20.00 vurduğu andan itibaren (ana metinde dediğim gibi) oluşan bir durum ve aynı şekilde vpn kullanırken indirme hızı normal değerlere doğru dönüyor. 90% eminim ki superonline kafasına göre internet hızını yavaşlatıyor
1727037836156.png

Kurum üzerinden şikayetim btk üzerinden tamamlandı denmiş ama düzelme yok. Btk üzerinden fotoraflar ile birlikte şikayet ettim büyük ihtimalle düzeltilir

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı