Superonline altyapımı yanlış görüyor

forfaceitt

Decapat
Daha fazla  
Hangi firmadan bakarsam bakayım altyapımın 50 Mbps'lik VDSL paketlerini alacak kadar hızı desteklediğini görüyorum, fakat şu anda müşterisi olduğum ve 35 Mbps'lik paketlerini kullandığım Superonline bana en fazla 35 Mbps'lik paketlerini tekrar önerebileceklerini, çünkü altyapımın desteklediği maksimum hızı 41 Mbps olarak gördüklerini söylüyorlar. Başka tüm firmaların 50-51 bandında gördüğünü yalnızca kendilerinin böyle söylediklerini söyleyip destek talebi oluşturup oluşturamayacaklarını sorduğumda da altyapı böyle gözüküyor bir şey yapamayız dediler. Bu veya benzeri bir sorunu başka yaşayan oldu mu acaba? Superonline'den memnunum kendileri ile devam etmek istiyorum fakat maksimum hızımı alamıyor olmak düşündürtüyor, nasıl bir çözüm yolu izleyebilirim önerilerilerinize açığım. Aşağıya göknetten altyapımı sorguladığımda aldığım sonucu bırakıyorum (görsel yüklemede sunucu hatası verdiği için yükleyemedim fakat düzelirse yorum olarak ekleyeceğim ama özetlemem gerekirse Türk Telekom VDSL altyapısında boş port olduğunu ve 52,543 Mbps'e kadar desteklediğini söylüyor).

göknet sorgulama sonucum da bu

Dosya Ekleri

• göknet hız.png
    59,3 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleme:

Türk Telekom altyapısı ile Superonline altyapısı farklı çünkü.

Aynı altyapıyı kullanıyorlar bölgemde, fiber yok turk telekomdan alıyor superonline de.

Sen Telekom altyapısında Turkcell kullanıyorsun anladığım kadarıyla onlar sistemden hattının durumunu görürler ona istinaden söylemişlerdir 35'ten fazla alırsanız sorun yaşarsınız muhtemelen hat sağlığınız önemli orada görünene bakmayın.

Evet telekom altyapısında turkcell kullanıyorum, sorun altyapımın desteklediği maksimum upload hızında aslında, hizmet numaram aracılığı ile turk telekomda sahada çalışan birine kontrol sağlattırdım. Download hızım 56 mbps'e kadar gözüküyor (yani 50 mbps'lik paket sorun yaratmaz gibi) fakat upload hızım 6 mbps gözüküyor maksimum. Yani dert ettiğim şey superonlinenin maksimum 41 download hızı görüyor olması aslında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…