Superonline binaya kutu koymamış

Makaleler
3
Yer
Konya veya İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Alt sokağımızda ve sokağımızda binasına Superonline fiber kutusu gelmiş apartmanlar var ancak bizim binaya gelmeden reklam yapmaya başlamışlar :D
Cumartesi günü başvurdum ve bugün kuruluma gelen ekip binada kutu olmadığını gördü. Binada kutu olmama sebebi yönetim izin vermemesiymiş. Apartman yöneticisi ile bizzat görüştüm izin verdiğini hatta imza attığını söyledi. Geri bildirdiğimde yarın protokol amaçlı kutu için ekip geleceği söylendi. Süreci en başından denetleme şansım olduğu için ne yapmamı önerirsiniz? Sokakta aktif saha dolabı ve altyapı mevcut, 50 dairelik bir apartmana ne kadar sürede kutu koyup satışa başlarlar?

@Disty Hocam sizin kendi çabalarınızla FTTH odama fiber çektim blogunuzu okudum. Blogda ekibin birçok şeye dikkat etmediğini söylemiştiniz. Bana ne tavsiyelerde bulunabilirsiniz? Önden bileyim ki altyapı hazırlanırken abi onu şöyle yapsan iyi olmaz mı diye ekibi uyarabileyim :D

Güncelleme: Bugün apartman yöneticisi ile yine görüştüm ve bu imza 2-3 ay önce alınmış. 2-3 aydır kimse binaya gelip fiber çekmemiş. Bu süreci hızlandırmanın bir yolu var mı? @Disty Sizin bir tavsiyeniz var mı?

Son düzenleme:
Çakılan uç ile gireceği soketin rengi çok önemli.
ONT'ninize giren uçla ONT'nin soketi aynı renk olmalı.
Fiber dolabına giren uçla fiber dolabının soketi de aynı renk olmalı.
Kablonun iki ucunda farklı renk kullanılabilir ama bir ucun girdiği soket ile ucun rengi aynı olmalı.

Fiber uç çakarken veya füzyon yaparken fiber cleaver denilen alet ile fiber kablonun ucu kesilmeli.
Cleaver aleti fiber kablonun ucunu düz ve hassas bir şekilde keserek çatlakları ve pürüzleri önler.
Bu alet olmadan hat değerleri kötü oluyor, cleaver kullanmaları gerek.

Uç çakarken de ucun paketinde yazan ölçülere dikkat etmeleri gerek, kabloyu gelişi güzel kesip biçmesinler.

Cleaver aleti:

PXL_20230411_200134549.jpg

Çakılan uç ile gireceği soketin rengi çok önemli.
ONT'ninize giren uçla ONT'nin soketi aynı renk olmalı.
Fiber dolabına giren uçla fiber dolabının soketi de aynı renk olmalı.
Kablonun iki ucunda farklı renk kullanılabilir ama bir ucun girdiği soket ile ucun rengi aynı olmalı.

Fiber uç çakarken veya füzyon yaparken fiber cleaver denilen alet ile fiber kablonun ucu kesilmeli.
Cleaver aleti fiber kablonun ucunu düz ve hassas bir şekilde keserek çatlakları ve pürüzleri önler.
Bu alet olmadan hat değerleri kötü oluyor, cleaver kullanmaları gerek.

Uç çakarken de ucun paketinde yazan ölçülere dikkat etmeleri gerek, kabloyu gelişi güzel kesip biçmesinler.

Cleaver aleti:

Eki Görüntüle 1736706
Hocam darlamam sonuç verdi yarın binaya fiber çekilecek ve kutu bırakılacak. 9 Katlı bina olduğu için fiber ankastre 2 adet bırakılacakmış. Birini bizim kata bırakmalarını istedim dairemizin yanında havalandırma var orada boş yere bırakacaklar. Ankastrenin çok yakın olması hat değeri açısından avantaj sağlar mı?

Hocam darlamam sonuç verdi yarın binaya fiber çekilecek ve kutu bırakılacak. 9 katlı bina olduğu için fiber ankastre 2 adet bırakılacakmış. Birini bizim kata bırakmalarını istedim dairemizin yanında havalandırma var orada boş yere bırakacaklar. Ankastrenin çok yakın olması hat değeri açısından avantaj sağlar mı?

Fiberde mesafenin çok bir etkisi yok.
Etki yapması için kilometrelerden bahsediyor olmamız gerek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı