Merhaba, Superonline 200 download 20 upload internet kullanıyorum ve 6 ay içinde 500/50'ye geçeceğim. Mercusys MR80X AX3000 Router'ı 2 hafta önce 1300TL'ye aldım ve bu fiyata donanım olarak süper olduğu ve Wi-Fi 5 GHz aralığı çok iyi olduğu için gayet memnunum. Router ile aramda 1 duvar + 17 metre varken tam hızımı alıyorum.
Tek sorun OpenWrt'nin bu router için desteklenmemesi. Bu router Qualcomm IPQ0518 SoC (Cortex A-53 2 çekirdek 4 thread 1.0 GHz) ve 256MB RAM kullanıyor, TP-Link AX-55 ile aynı işlemci fakat maalesef Qualcomm Wi-Fi 6 yongalarının çoğunluğu OpenWrt desteklemiyor. Sorum şu ki, TP-Link AX-23'ün Amazon'da 1380TL'ye satıldığını gördüm ve aldım. AX23 OpenWrt'yi destekliyor ancak 128MB RAM'e sahip ve ayrıca MR80X'e kıyasla kötü işlemci (MediaTek MT7621DAt 2 çekirdek 4 thread 800 MHz) kullanıyor. Sizce OpenWrt için router modeli düşürmeye değer mi? Eğer değer olduğunu düşünüyorsanız bunu iade edip AX-23'ü takacağım. Ek olarak kullanırsam 5 GHz performansı AX23 kadar iyi olur mu? Gördüğüm kadarıyla anten özellikleri ikisinde de birebir aynı. Teşekkürler.
Neden OpenWrt istiyorsun diye soracak olanlara sansüronline'ın sansürlerini aşmak için router içine GoodbyeDPI'ı kurmak için istiyorum aslında tek sebebi bu. Sizce bunun için değer mi model düşürmek? Router içine kurulunca artık o ağa bağlanan tüm cihazlar sansürsüz internette gezinmiş olacak PC'de herhangi bir VPN ve program çalışmadan. Teşekkürler şimdiden.