Superonline fiber modemde alarm işareti var, ne yapılmalı?

Daha fazla  
Arkadaşlar, öğrenci evimde Superonline Fiber internetim kesilmiş durumda. Eve girdiğimde internetin gittiğini, modemin yanındaki küçük modemin ALARM ışığının kırmızı yandığını gördüm. (Küçük modem dediğim fiber hattın giriş yapıp sarı kablo ile ana modeme bağlanan zımbırtı)

Sorun nerededir? Superonline temsilcisi sorunu çözemedi.

Yardım eden herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim evde de Superonline Fiber internet bağlı. Bahsettiğin küçük modem ethernet dönüştürücüsü olmalı. Bana verdikleri dönüştürücüde herhangi bir "alarm" ışığı gözükmüyor, muhtemel ki farklı modeller.

O cihaza bir adet optik kablo girmeli bir adet CAT5/6 çıkıp, Router'a (ana modem dediğine) bağlantı sağlamalı. Eğer optik kabloda, cihazın kendisinde yahut bağlantıda bir sorun yoksa bir hata almaman gerek. Optik kablolar çok hızlı hasar görebiliyorlar, Superonline'ın üzerine yapıştırdığı uyarı etiketi hiç de keyfi değil.

Eğer müşteri temsilciliğini aradıysan ve bağlantında bir sorun olmadığı yönünde bir cevap aldıysan; sorun büyük ihtimalle dönüştürücüde yahut optik kabloda olduğundan, eve bir saha görevlisi, teknik servis elemanı isteğinde bulun. Cihazı kontrol eder, gerekirse yenisiyle değiştirirler.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı