Superonline gecikme sorunu nasıl çözülür?

Bufferbloat da yaşıyor olabilirsiniz ping bir anda fırlıyorsa. Detaylı bilgi ve çözüm için:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yok bufferbloat sorunu yaşamıyorum keenetic ile onu bir nebze hallettim. SOL'un sıkıntısı.

Yok bufferbloat sorunu yaşamıyorum keenetic ile onu bir nebze hallettim. SOL'un sıkıntısı.
Keenetic cihazınız varsa (o şekilde mi yaptınız bilmiyorum ama) Turkcell cihazını komple iptal edip ana cihaz olarak da kullanabilirsiniz. Ayrıca QoS yanında SQM de kullanabilirsiniz daha iyi olur. Superonline kötü ne yazık ki bunlar dışında da yapacak bir şey yok. Binada başka fiber yoksa Turkcell altyapısından fiber internet satan diğer firmalara da bakabilirsiniz. Bildiğim firmalar D-Smart, Millenicom, Göknet, Vodafone (Emin değilim)

wtfast diye bir çözüm vardı ama hiç kullanmadım, ona da bakabilirsiniz.

Olayı yorumlarda çok farklı taraflara çekmişsiniz. Sorun sol DPI kullandığı için ve routing yurtdışından dolandırdığı için oluyor. Bunuda sol kullanmayarak çözebilirsin. Başka bir alternatif çözüm yolu yok malesef.

Selam tekrardan, qos yanında sqm kullanıyorum evet. Dedigin gibi turkcell cihazını da kullanmıyorum ama maalesef sorunlar devam ediyor.

Merhaba yurt dışı çıkışlarından bahsetmişsiniz anladığım kadarıyla, sizin önerdiğiniz bir ISS var mı o konuda iyi olduğunu düşündüğünüz?

Ben çözümü değiştirerek buldum, Superonline’dan gına gelmişti.

Ağda tek siz mi varsınız, yoksa başkaları da kullanıyor mu? Eğer birden fazla kişi kullanıyorsa, ping sorunları yaşanabilir. Özellikle belirli saatlerde oyunlarda ping artışı normaldir.

Türk Telekom'a geçmen yine o sorunu düzeltmeyecek sana diyorum 4 farklı ISS var TurkNet var Vodafone var Türk Telekom sol fiber hepsini kullandım hepsi aynı sorunun bölge ile alakalı ve fiber dağıtıcılar ile alakalı doymuş ağ şişkinliği yaşıyorsun düşük gecikme isteyen işlemler yüksek gecikme yapıyor yani oyunlar gibi sen ne yaparsan yap o sorunu düzeltemezsin taşınman lazım ya da metro internet kullanman gerek sana açıkça diyeyim düzeleceğini umma hiç

Şu an oturdugum yerde tt fiber bulunmuyor onun alt yapısı için başvuru yapmayı düşünüyordum ama anladığım kadarıyla tt buraya fiber altyapı yapsa da düzelmez diyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…