Superonline GPON altyapısı vs Vodafone Net

ogulcangoktas

Megapat
Makaleler
2
Daha fazla  
Herkese merhaba. Ocak ayı içerisinde binama Superonline tarafından GPON internet altyapısı için hayırlısıyla kazı başlayacak ve evime kadar fiber internet gelecek (en azından bana öyle söylendi ). Hali hazırda TurkNet 100 Mbps VAE kullanıcısıyım fakat alabildiğim en iyi hız zaman zaman da olsa 90 Mbit oluyor ve pingim 12'nin altına kolay kolay düşmüyor. Ağ sistemi olarak 5 GHz (866 Mbps) kablosuz ve gigabit kablolu ağ sistemi kurulumu yaptım, yaklaşık bir yıldır da bu şekilde geçinip gidiyorum. Baştan bu durumu söyleyeyim ki durumum daha net anlaşılabilsin.

Konuyu daha fazla uzatmadan soruma geleyim, GPON geldiğinde zaman kaybetmeden geçiş işlemlerimi başlatmak için paket arayışına girdim ve hem Vodafone net, hem Superonline tarafında geçmek istediğim iki paketi tespit ettim. Eğer Vodafone net paketine geçmek istersem, mobil operatör tarafında da Vodafone kullanıcısı olduğum için 200 Mbps fiber hizmetini 12 ay taahhüt ile 130 liraya alabiliyorum. Eğer Turkcell Superonline paketine geçmek istersem yine 12 ay taahhüt ile 150 liraya 200 Mbps fiber hizmeti alabiliyorum.

Aslında başta fikrim hem fiyatı daha uygun olduğu için hem de farklı router kullanmama karışmayarak bana kullanıcı adı ve şifremi verdiği için Vodafone net paketini kullanmaktı fakat Superonline o kadar kazı yapıyor, emek veriyor düşüncesi ile 12 ay da olsa ilk etap Superonline kullanmam gerektiğini düşünmeye başladım. Şu etapta fiyatın bir önemi yok, yalnızca derdim stabil ve kaliteli bir hizmet almak (müşteri hizmetlerinden tut, ping sürelerine kadar kast ediyorum).

Özellikle ikisini de GPON üzerinden deneyimlemiş arkadaşlar varsa görüşleri benim için oldukça kıymetli. Herkese iyi forumlar...
Up!
Up!

Son düzenleme:

Fiyatlara zam geldi Tekirdağ'da oturuyorum 200 Mbit 10 upload tamamini aliyorum Speedtest'te ping surem 4 5 arasi LoL'de sabit 15 ping oyun indirirken ping artisi olmuyor.

Hocam Ben 2 Yıldır Vodafone kullanıyorum. Gece yarıları internet kesilmeleri olsun, Sık sık Mbps düşürmeleri olsun baya sıkıntı yaşıyorum. Şuan Bile ping değerim Merkezde olmama rağmen 30 40 civarlarında seyir ediyor. komşum Süperonline kullanıyor ve oldukça memnun. En azından ping değeri 10 15 arasında

Geçen ay daireme GPON kurulumu yapıldı ve Superonline 200 Mbit pakete geçiş yaptım. Ping speedtest Turkcell sunucusunda ortalama 2 ms geliyor, genel olarak memnunum. Yüsek paket seçimi yapmamdan ötürü (denilen o yönde) TV+ kutu kurulumu da yaptılar ve belirtmek isterim ki o da hoşuma gitti. Bir de şunu öğrendim, Superonline altyapısına sahip birisi, VodafoneNet servis sağlayıcısı üzerinden 100 Mbit'e kadar paket seçimi yapabiliyormuş bunu öğrendim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…