Superonline hangi modem seçilmeli?

Buraktas95

Hectopat
Daha fazla  
Superonline H267a modemini kullanıyorum. QoS vs ayarları bulunmadığı için. Bufferbloat sorunu yaşıyorum. Modemimi Superonline değiştirecek fakat hangi modemi istemeliyim bilmiyorum. Superonline kullanıp QoS ayarlarına sahip modem kullanan arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Ve ya şu modemi sizin istediğiniz gibi isteklerinizi karşılayabilir dediğiniz var mı? Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Superonline istediğiniz modemi kullanmanıza izin vermiyor. Sadece onların verdiği modemleri kullanabiliyorsunuz ve bildiğim kadarıyla 2 farklı modemleri var.
Bazı yöntemlerle farklı modemleri kullananlar da varmış ama biraz kodlama bilgisi vs istediği için araştırmadım.

Anlaşılan WAN şifresini öğrenip. Yeni modem alıp onu kurmak gibi duruyor durum

Anlaşılan WAN şifresini öğrenip. Yeni modem alıp onu kurmak gibi duruyor durum

İşte size o ID ve şifreyi vermiyorlar. Dolayısıyla farklı modem kullanmanızı engelliyorlar. Ancak bazı arkadaşlar verdikleri modemin MAC adresini vs kopyalayıp farklı bir modem kullanıyorlarmış. Ancak dediğim gibi nasıl yapılır bilmiyorum.

O kadar detaylı bilgim yok. Yeni aldığım modemi süperonline modeminin çıkışına bağlasam gene mi kurtulamam Bufferbloattan ?

O kadar detaylı bilgim yok. Yeni aldığım modemi Superonline modeminin çıkışına bağlasam gene mi kurtulamam bufferbloattan?

Vallahi hocam onu da denemedim bilmiyorum. Ben iş yerinde Superonline kullanıyorum o yüzden bir ayar yapmam gerekmedi. Evimde ise TurkNet ile Keenetic modem kullanıyorum ve rahatlıkla bütün ayarları yapabiliyorum.

Vallahi hocam onu da denemedim bilmiyorum. Ben iş yerinde Superonline kullanıyorum o yüzden bir ayar yapmam gerekmedi. Evimde ise TurkNet ile Keenetic modem kullanıyorum ve rahatlıkla bütün ayarları yapabiliyorum.
Ben de Keenetic modem alacaktım ama şu an bu problemleri aşamadım daha.

Doğrudur hocam. Siz yine de Superonline destek hattını arayıp sorun isterseniz belki politikaları değişmiştir.

Bu rehberle almayı deneyin.

TV+ kullanmıyorsanız en iyisi kendi modeminizi kullanmak. Ben ZTE H3600 kullanıyorum ve memnunum. Şahsen WAN şifresini öğrenip modem değiştirmekle uğraşmam da. Çeşitli forumlarda da H3600 Superonline'ın en iyi modemi olduğu söyleniyor ancak şikayetler de var. Wi-Fi 6 ile Bufferbloat testim:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…