Superonline iyi mi?

231981

Kilopat
Makaleler
1
Merhaba. Yeni eve taşındım bodrum katında saatlerin olduğu yerde üstünde Superonline yazan beyaz bir metal kutu var sanırım bu fiber oluyor. Adresi sorguladım 100 - 200 - 500 ve 1000MBPS hızlar çıkıyor. Sizce iyi mi bu firma? Netspeed kullanıyorum VDSL 75Mbps var diyorlar fiber için Superonline'dan başka çarem yok sanırım. Kullananlar varsa nasıl iyi mi önerir misiniz?

İyidir, müşteri memnuniyeti de harika. Tavsiye ederim.

İyi ama bazen full çekmesine rağmet internet gelmiyor; sinir ediyor.

Bazı zamanlar hayattan soğutuyor hocam. Fakat iyi yani müşteri hizmetleri falan da ilgileniyor.

HG255S adlı cehennemden kaçan Çin işkencesi modemi harici gayet güzel bir deneyim verir.

Sansürlüyor interneti. Türkiye sınırları içerisinde iyi ama yurtdışı bağlantıları çok kötü abartmıyorum.
Ben kendim bizzat yaşıyorum.
Kendim de test ettim. Türkiye'deki bütün ISS'lerde yurtdışı bağlantıları felaket, keşke böyle sorunları olmayan bir ISS olsaydı

Son düzenleme:
Sansürlüyor interneti. Türkiye sınırları içerisinde iyi ama yurt dışı bağlantıları çok kötü abartmıyorum.
Ben kendim bizzat yaşıyorum.
Aynı sorunlardan şikayetçi olan çok fazla kullanıcı var aynı şekilde çok memnu olanda var. Gerisini siz düşünün.
Tavsiye etmiyorum. Eğer ben sadece film YouTube vb takılacağım diyorsanız tamam ama oyun Steam vb şeyler işin içine girince işin rengi değişir.
Mesela Telegram da canlı sesli sohbet yapamazsınız VPN açmadan.
Vb sorunlarla karşı karşıya kalma ihtimaliniz yüzde 51. Yüzde 1'i küçümsediğiniz an geçmiş olsun. Yani internet çekmiyor bağlanmıyor düşük hız yüksek Ping vb sorunların haricinde sansür engelleme sorunları İle karşı karşıyasınız.

Defalarca kez şikayet kaydı açıldı sonuç olumsuz.
Defalarca kez statik IP alıp denedim sonuç olumsuz.
Defalarca kez güvenli interneti açıp kapattım kapattırdım sonuç olumsuz.
Sorun çözülmediği halde kafalarına göre Şikayet kaydını çözüldü olarak yapıp kapatıyorlar.
Müşteri hizmetlerinin bilgi tecrübe derecesi sıfır. IPv6 diyorsun statik IP mi diyor. Sorunları anlatıyorsun statik IP veya Game Plus hizmetimiz var satalım diyor.
Sanki karşılarında internetle ilk defa tanışan birisi varmış hiçbir şey anlamıyor bilmiyormuş gibi konuşuyorlar.
Sürekli başa dönüyor kısır döngü.
Sonuç olarak TTNET VDSL'den geçmiştim VDSL'i çok arıyorum.

Bu da bugün yeni açılmış şikayet konusu.

EDİT:
Danaya girer gibi bir abonelik ile 3-5-10 kişi ortak kullanılıyor. Yani Superonline da açık var. Yani mesela benim aboneliğim kullanıcı adı ve şifre ile eğer altyapınız varsa sizde internete bağlanırsınız. Bu şekilde ortak kullananlar var. Ben de yeni öğrendim.
EDİT 2:
Asla kesinlikle internet servis sağlayıcılarının verdikleri modemleri routerları almamaya kabul etmemeye çalışın. Kendiniz ayrı marka model cihaz alın en azından karşılaştığınız sorunları kısmen çözebilme imkanınız olur. ISS cihazları çöp tak kullan Wi-Fi 5-6 özelliği haricinde bir artısı olmaz.
Dediğim gibi mesela Telegram da canlı sesli sohbet için VPN açmak gerekiyor hadi ben biliyorum ama evdekiler VPN nedir açmayı kapatmayı bilmezler Routerdan cihaza göre VPN'i açarsınız kolaylık rahatlık olur.
Artık internet gibi VPN de olmazsa olmazım oldu maalesef.

Son düzenleme:
Aşağıdaki linkteki mesajın son cümlesi yeterinde net ve açık.
Superonline önermiyorum asla VDSL bile daha iyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…