Superonline modem değiştirme önerisi

İbrahim İgdir

Hectopat
Merhaba arkadaşlar,

Maalesef sadece 1 gbit altyapıyı Superonline verdiği için şu an bu hizmeti kullanmaktayım. Ancak performans çok kötü ve hiç stabil değil. Bu durum modemden kaynaklı mı emin değilim. Elimdeki imkanlar dahilinde modemi değiştirmeyi düşünüyorum. Aklımda Keenetic Hero 1012 versiyonu var.

Modemi değiştirmişken, elimdeki dandik ONT cihazını da ya tamamen iptal edip sfp kullanmayı ya da vsol gibi harici bir ONT cihazına geçmeyi düşünüyorum. Ancak bu konuda fazla bilgim yok ve kullandığım ISS (Superonline), süreci daha da zorlaştırıyor.

İnternette birkaç rehber ve video buldum ama özellikle Superonline'a özel bir kaynak bulmak zor. Bu yüzden, benim gibi Superonline kullanan ya da bu altyapı konusunda bilgi sahibi olan kişilerden yardım ve tavsiye almak istiyorum.

Dediğim gibi, çok fazla bilgim yok. “Sfp takayım”, “Ont'yi değiştireyim” diyorum ama belki Superonline da işlemler sınırlı.

(Bu arada Keenetic Hero modelinde 2.5 gbit port ile sfp portu ortak olarak kullanılıyor. Acaba Keenetic Hero ile bir Media converter kullanarak 1 gbit üzeri hız alabilir miyim?)

Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

Mevcut cihazlarım:

• Modem: ZTE Zxhn H3600p.
  • ONT: Nokia g-010G-R

Modemler hakkında bilgim kısıtlı ama önerim ZTE H3600 modem var ve stabil çalışıyor. Eğer Superonline sıkıntı çıkarırsa farklı modem kullanma konusunda bu modemi talep edebilirsin.

Modemler hakkında bilgim kısıtlı ama önerim ZTE H3600 modem var ve stabil çalışıyor. Eğer Superonline sıkıntı çıkarırsa farklı modem kullanma konusunda bu modemi talep edebilirsin.

Dediğniz gibi olabilir bende de bu sorun son 1 haftadır var ama Superonline ile muhattab olmak istemiyorum şu anda, zaten modem değiştirmeyi düşünüyordum bahnem gibi bir şey oldu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı