Superonline modem sorunu

486759

Hectopat
Merhabalar, 2008 senesinden beri evimde Superonline Fiber internet kullanmaktayım. Doğal olarak da 2008 senesinden beri bana verdikleri HG253s modemi ile devam etmekteyim. Şimdi benim şöyle bir sorunum var. Modemim oturma odasında ve ailemdeki bir kişi de oturma odasında kendi dizüstüsü ile sabahları modeme bağlanmaya çalışıyor, aynı zamanda ailemdeki bir başka kişi de kendi odasındaki dizüstüsü ile Online toplantılara katılıyor. Şimdi oturma odasındaki kişi modeme bağlanmak istediğin de biz modemin kablosuz özelliğini kapatıp açmadığımız zaman veya modemi resetlemediğimiz sürece hiçbir şekilde o modeme bağlanamıyor. Kendi odasındaki bağlanan kişi modeme router üzerinden bağlandığı ve routerda modeme kablo ile bağlı olduğu için bu olayı modem arayüzüne bağlanıp (192.168.1.1) kablosuzu kapa aç yöntemiyle çözebiliyoruz. Fakat şöyle bir sorun var yeri geliyor HG253 modemde, modem arayüzüne bile ulaşamıyorum. O zaman da tek çare modemi resetlemek oluyor. Eeee bunu yapabilmemiz içinde toplantıda olan kişinin toplantısının bitmesini bekliyoruz ve bu bazı zamanlar 1 saati aşabiliyor. Neyse ben bu durumu Superonline'a aktardım. İşte bizim evde Online çalışan kişiler var ve modeme kablosuz olarak aynı anda bağlanmakta sıkıntı yaşıyoruz vs... Aynı zamanda dedim ki hani Wi-Fi 6 teknolojisi geldi millet modem değiştiriyormuş bize de verebiliyorsanız verin kaç yıllık müşteriniziz. 13 yıldır fiber alt yapısı ilk geldiğinden beri aynı modemi kullanıyoruz diye. Neyse gelen cevap işte modeme kaç cihazla bağlanıyorsunuz oldu. Modeme 3 cihaz kablosuz olarak, router da köprü olarak çalıştığı için 4 de router üzerinden, toplamda 7 cihaz bağlı ama tahminimce router ile modem aynı kablosuzu kullanmadığı 3 olarak sayılması gerekiyor, dedim. Gelen cevap yok efendim modeme çok fazla cihazla bağlısınız diğer cihazlardan çıkış yapın vs. Yani yıl olmuş 2021 bana modeme bağlantı yapabilmem için cihazları kullanmayın bağlantılarını kesin diye çözüm önerisi sunuyorlar. Neyse ben bunları görmezden geldim herhalde kimseye modem falan vermiyorlar şirket olarak diye düşündüm ve saldım. 3 hafta sonra bugün, forumda gezinirken şu konuyu gördüm: "Superonline WI-FI 6 modem". Özetle değişim isteğinde bulunulmuş ve değişim talebi yerine getirilmiş. Bende tekrar iletişime geçtim, dedim ben sorun yaşarken bile benim modemim değiştirilmedi hatta cihazlardan çıkış yapın diyerek enteresan bir çözüm önerisi sundunuz bana ama bakıyorum da bazı kişilerin modemlerini kafanıza göre değiştirebiliyorsunuz galiba? Dedim bu nasıl iş? Gelen yanıt aynen şu şekilde oldu. "Bağlantıda kullandığınız cihaz, çevresel faktörler, bağlandığınız site ya da uygulamaya göre değerler farklılık gösterebilir. Sorun sürekli bir hale geldiyse, dilerseniz sesli onayınızla müşteri hizmetlerimizle 05325320000 numaralı telefondan görüşerek ücretli teknik servis yönlendirilmesini talep edebilirsiniz. Sorun bizden veya modem kaynaklı tespit edilirse ücret talep edilmeyecektir."

Şimdi internette bulunduğum paketin sözleşmesinde şu madde yazıyor:
"Kampanya kapsamında tüm vergiler dâhil 9 TL modem kullanım (Wi-Fi 5 veya indirimli Wi-Fi 6) ücreti alınmaktadır. İlgili ücret kampanya fiyatları bölümünde gösterilen tablodaki kampanya fiyatına dâhildir. Wi-Fi 6 için taahhüt boyunca 15 TL olan modem kullanım ücreti tarifesi, indirimli olarak aylık 9 TL'den sunulmaktadır. İndirimler kampanya iptal bedeline dahildir."

Ben şu anda ne Wi-Fi 5 destekli modem kullanıyorum ne de Wi-Fi 6 destekli modem kullanıyorum ve şu ana kadar bütün faturalarımı da ödemiş bulunmaktayım. Bu sözleşmeye göre, sözleşmede geçerli olan modem hizmetinden yararlanamadığım ve yararlanılmasına imkan sağlanmadığı için herhangi bir ücret ödemeden sözleşmemi tek taraflı fesh edebilir miyim? Bilgisi olan biri yardımcı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı sitelere giremiyorum, bağlantı sorunları var deyin değiştirmeleri lazım. Bu routerı biliyorum, 2014- 2015 sonu gibi kullanmıştım. Oldukça alt seviye bir cihaz.
Size sorun çıkarmaları çok garip. Benim h267a'yı sorun yaşadığımı söyleyince Wifi 6 lg8245x6-20 ile değiştirdiler.

Cihazda teknik sorun bulunması durumunda servisin cihaza değiştirilmesi yönünde bir ibare düşmesi gerekir. Bu durumda sözleşmeniz gereği modeminiz muadil bir modem ile değiştirilecektir. Ancak cihazda donanımsal bir sorun bulunmadığı durumda değişime bazı firmalar pek yanaşmayabiliyor. Tavsiyem cihaz değişim talebini yüzyüze yaparak isteğinizi belirtmeniz ve danışman ile bu durumu konuşup elinden geleni yapmasını istemeniz. Yoksa modemden dolayı sözleşmeyi maalesef iptal edemezsiniz çünkü cihazınız teknik olarak internet sağma görevini yerine getiriyor. Size bu süreçte sözleşme iptali için cayma bedeli çıkaracaklardır.

Cihazda teknik sorun bulunması durumunda servisin cihaza değiştirilmesi yönünde bir ibare düşmesi gerekir. Bu durumda sözleşmeniz gereği modeminiz muadil bir modem ile değiştirilecektir. Ancak cihazda donanımsal bir sorun bulunmadığı durumda değişime bazı firmalar pek yanaşmayabiliyor. Tavsiyem cihaz değişim talebini yüzyüze yaparak isteğinizi belirtmeniz ve danışman ile bu durumu konuşup elinden geleni yapmasını istemeniz. Yoksa modemden dolayı sözleşmeyi maalesef iptal edemezsiniz çünkü cihazınız teknik olarak internet sağma görevini yerine getiriyor. Size bu süreçte sözleşme iptali için cayma bedeli çıkaracaklardır.
Ama şöyle bir olayda var hocam kampanya sayfasında direk modem markasına kadar Wifi 5 veya Wifi 6 olduğunu yazmışlar. Ben bu hizmetten yararlanamıyorum ve bu durumun düzeltilmesini istememe rağmen sorunu çözmek istemiyorlar. Hatta modemlere özel ayrı fiyat bile çekmişler o kadar bariz yani. Sözleşmeye aykırı gelmiş olmuyorlar mı?

Ama şöyle bir olayda var hocam kampanya sayfasında direk modem markasına kadar Wifi 5 veya Wifi 6 olduğunu yazmışlar. Ben bu hizmetten yararlanamıyorum ve bu durumun düzeltilmesini istememe rağmen sorunu çözmek istemiyorlar. Hatta modemlere özel ayrı fiyat bile çekmişler o kadar bariz yani. Sözleşmeye aykırı gelmiş olmuyorlar mı?

Router değiştitmek içim müşteri hizmetlerine direk değiştirin diye değil bağlantı sorunu diye Kayıt açtırın gele ekip değiştirir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı