Superonline modemin yerini değiştirebilir mi?

Daha fazla  
Bizde Superonline modem var. Benim odaya 5 metre uzak. Arada 1 tane duvar var onu taşımak istiyoruz ama biz yapamayız tabii ki. Müşteri hizmetlerini arasak gelseler modemin yerini değiştirirler mi?

Moderatör neden böyle bir başlık yaptı anlamadım.

Dosya Ekleri

• IMG_20220825_233841.jpg
    IMG_20220825_233841.jpg
    91,1 KB · Görüntüleme: 294
Ben superoline modemimin yerini kafama göre değiştiriyorum. Kablo uzunluğu yetiyor çünkü zamanında bayağı bol bıraktıkları için kabloları. Sizin kablo uzunluğuna bakmak lazım.

Bizde Superonline modem var. Benim odaya 5 metre uzak. Arada 1 tane duvar var onu taşımak istiyoruz ama biz yapamayız tabii ki. Müşteri hizmetlerini arasak gelseler modemin yerini değiştirirler mi?

Moderatör neden böyle bir başlık yaptı anlamadım.
Hocam altyapınız fiber mi? Eğer öyleyse ONT cihazından odanıza kadar bir CAT kablo çekip modemi de odanıza koyabilirsiniz. Ama Superonline son dönemde sanırım dahili ONT'li cihazlar kullanıyormuş. Eğer sizinki de öyleyse odaya kendiniz taşıyamazsınız, yetkili ekibin gelip OBK'ya ek yapması lazım ki bununla uğraşacaklarını sanmıyorum.

Yok altyapınız fiber değil xDSL ise zaten kolaylıkla odanıza bir kablo çekebilirsiniz.

Ben superoline modemimin yerini kafama göre değiştiriyorum. Kablo uzunluğu yetiyor çünkü zamanında bayağı bol bıraktıkları için kabloları. Sizin kablo uzunluğuna bakmak lazım.
Hemen çekeyim fotoğrafını.

Buyrun hocam.

Hocam altyapınız fiber mi? Eğer öyleyse ONT cihazından odanıza kadar bir CAT kablo çekip modemi de odanıza koyabilirsiniz. Ama Superonline son dönemde sanırım dahili ONT'li cihazlar kullanıyormuş. Eğer sizinki de öyleyse odaya kendiniz taşıyamazsınız, yetkili ekibin gelip OBK'ya ek yapması lazım ki bununla uğraşacaklarını sanmıyorum.

Yok altyapınız fiber değil xDSL ise zaten kolaylıkla odanıza bir kablo çekebilirsiniz.
Kablo çekemem hocam hiç bilmem o işleri.

Dosya Ekleri

• IMG_20220826_000100.jpg
    IMG_20220826_000100.jpg
    74,3 KB · Görüntüleme: 323
  • IMG_20220826_000052.jpg
    IMG_20220826_000052.jpg
    63,5 KB · Görüntüleme: 248
Hemen çekeyim fotoğrafını.

Buyrun hocam.

Kablo çekemem hocam hiç bilmem o işleri.
Hocam fotoğrafta kablolar çok karışık duruyor ama anladığım kadarıyla anlatayım.
Şimdi ince beyaz kablo var ya. İşte o kablo OBK dediğimiz fiber kablo. OBK'nın girdiği ve modemin arkasında duran siyah cihaz ONT cihazı. Bu cihazdan sarı bir CAT kablo çıkıp modeme giriyor. İşte bu CAT kablonun uzununu alıp (işte odanıza kadar kaç metreyse artık 5 - 10 metre kadar) odanıza çekmeniz lazım. Odanızda modemi uygun bir yere koyup CAT kabloyu bağlarsanız iş tamamdır.
Bu CAT kabloyu kapıların üzerinden kroşe dediğimiz kablo tutucuyla odanıza kadar götürebilirsiniz.

Yalnız kablonun odaya girebilmesi için bir delik lazım. Aksi halde kapı hep açık kalacak 😅

Aslında bu işi yapmak çok basit. Kabloyu müsait yerlerden çekip üzerine kroşe çakacaksınız. Delme işlemi sorun olmazsa bir delik açıp kabloyu odaya alacaksınız, bu kadar.
Hiç yapamayacağınızı düşünüyorsanız bir elektrikçiyle görüşün ücreti karşılığında yapar. Ama bence bu işlerden anlayan bir tanıdığınız arkadaşınız falan varsa önce ondan yardım isteyin, elektrikçiye para vermemiş olursunuz.

Hocam fotoğrafta kablolar çok karışık duruyor ama anladığım kadarıyla anlatayım.
Şimdi ince beyaz kablo var ya. İşte o kablo obk dediğimiz fiber kablo. Obk'nın girdiği ve modemin arkasında duran siyah cihaz ont cihazı. Bu cihazdan sarı bir CAT kablo çıkıp modeme giriyor. İşte bu CAT kablonun uzununu alıp (işte odanıza kadar kaç metreyse artık 5 - 10 metre kadar) odanıza çekmeniz lazım. Odanızda modemi uygun bir yere koyup CAT kabloyu bağlarsanız iş tamamdır.
Bu CAT kabloyu kapıların üzerinden kroşe dediğimiz kablo tutucuyla odanıza kadar götürebilirsiniz.

Yalnız kablonun odaya girebilmesi için bir delik lazım. Aksi halde kapı hep açık kalacak 😅

Aslında bu işi yapmak çok basit. Kabloyu müsait yerlerden çekip üzerine kroşe çakacaksınız. Delme işlemi sorun olmazsa bir delik açıp kabloyu odaya alacaksınız, bu kadar.
Hiç yapamayacağınızı düşünüyorsanız bir elektrikçiyle görüşün ücreti karşılığında yapar. Ama bence bu işlerden anlayan bir tanıdığınız arkadaşınız falan varsa önce ondan yardım isteyin, elektrikçiye para vermemiş olursunuz.

O kroşeden bayağı var babam önceden elektrikçi de çalışmış onunla yaparız belki.

O kroşeden bayağı var babam önceden elektrikçi de çalışmış onunla yaparız belki.
Babanız elektrikçide çalıştıysa kolayca halleder hocam merak etmeyin.
Bence beyaz bir CAT 6 alın ki sırıtmasın zira duvarlar ve kapılar beyaz. Hatta kabloyu kablo kanallarıyla da gizleyebilirsiniz. Yani modifiyesi size kalmış.

Bu arada asıl sorunuza da cevap vereyim bari. İç tesisat müşterinin sorumluluğunda olduğu için Superonline'ın modeminizin yerini değiştirmekle ilgileneceğini sanmıyorum. Belki ücretli ekipleri vardır ondan talep ederseniz ücreti karşılığında istediğinizi yaparlar. TT'de Elitt diye ücretli bir ekip vardı. Superonline'ın da buna benzer bir hizmeti var mı bilmiyorum. Müşteri temsilcisiyle görüşüp bilgi alabilirsiniz.
Ama bu kadar basit bir işlem için de para vermeye değmez gerçekten.

Bence beyaz bir CAT 6 alın ki sırıtmasın zira duvarlar ve kapılar beyaz. Hatta kabloyu kablo kanallarıyla da gizleyebilirsiniz. Yani modifiyesi size kalmış.

Bu arada asıl sorunuza da cevap vereyim bari. İç tesisat müşterinin sorumluluğunda olduğu için Superonline'ın modeminizin yerini değiştirmekle ilgileneceğini sanmıyorum. Belki ücretli ekipleri vardır ondan talep ederseniz ücreti karşılığında istediğinizi yaparlar. TT'de elitt diye ücretli bir ekip vardı. Superonline'ın da buna benzer bir hizmeti var mı bilmiyorum. Müşteri temsilcisiyle görüşüp bilgi alabilirsiniz.

Hocam biz bunu yapamayız bunun yerine bir cihaz alsam odama koysam oradan güzel çeker mi?

Bu arada asıl sorunuza da cevap vereyim bari. İç tesisat müşterinin sorumluluğunda olduğu için Superonline'ın modeminizin yerini değiştirmekle ilgileneceğini sanmıyorum. Belki ücretli ekipleri vardır ondan talep ederseniz ücreti karşılığında istediğinizi yaparlar. TT'de Elitt diye ücretli bir ekip vardı. Superonline'ın da buna benzer bir hizmeti var mı bilmiyorum. Müşteri temsilcisiyle görüşüp bilgi alabilirsiniz.
Bu arada o dediğiniz cat 6 kablodan 30 metre uzunluğunda var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı