Superonline VDSL vs TurkNet VDSL

Talhaokte

Megapat
Daha fazla  
Yıllardır TurkNet 100 MB VDSL kullanıyorum internet normal 100 hiçbir zaman vermiyor, son 2 haftadır internet kesiliyor ve TurkNet'in hiçbir şey yaptığı yok, zaten canlı m,şteri hizmetlerine bağlanamıyorum, artık tak etti.
100 MB VDSL Superonline taahhütlü aynı fiyata denk geliyor ki artık taahhüt daha iyi ülkemizde. Sizce Superonline'da sorun yaşar mıyım? Kalite olarak hangisi iyidir geçmeli miyim yoksa TurkNet konusunda sabretmeye devam mı etmeliyim?

Merhaba arkadaşım. Bölgeden bölgeye hizmet çok farkeder. Ben şahsen pahalı olmasına rağmen 15 senedir superonline kullanıyorum ve memnunum. Ayrıca taahhütümü hep 24 ay yaptırırım. son 12 ay gibi çerez parasına denk geliyor.

Merhaba arkadaşım. Bölgeden bölgeye hizmet çok fark eder. Ben şahsen pahalı olmasına rağmen 15 senedir Superonline kullanıyorum ve memnunum. Ayrıca taahhüdümü hep 24 ay yaptırırım. Son 12 ay gibi çerez parasına denk geliyor.

Teşekkür ederim, şu an da TurkNet, Superonline ve Türk Telekom'da sorgulama yaptığım da sadece Türk Telekom da fibernet altyapım olduğunu görüyorum ve fiyatlara baktığımda orada 200 MB'lık paketi karşılayabilirim, sizce bu mantıklı bir hareket olur mu?

Tabii ki mantıklı olur. Fiber sadece Türk Telekom'da varsa ben şahsen Türk Telekom kullanırdım.

Şu an görüştüğümde Türk Telekom fiber olarak 100 MB destek verebiliyorlarmış fakat apartmana kadar fiber kablo apartmandan daireye VDSL kablo geliyormuş acaba yine de fark yaratır mı fibere geçmem?

Şu an görüştüğümde Türk Telekom fiber olarak 100 MB destek verebiliyorlarmış fakat apartmana kadar fiber kablo apartmandan daireye VDSL kablo geliyormuş acaba yine de fark yaratır mı fibere geçmem?
Yaratır bence hocam. Alt yapi sahibi iss yi kullanmak arıza durumlarında çok daha iyi oluyor. Zaten arızadan şikayet etmişsiniz.

Yaratır bence hocam. Altyapı sahibi ISS'yi kullanmak arıza durumlarında çok daha iyi oluyor. Zaten arızadan şikayet etmişsiniz.

10 günün sonunda TurkNet'e dün gece bayağı ve sövdüğüm için bugün resmi tatil olduğu halde Türk Telekom'dan biri gelip sorunu çözdü. Yani apartmana fiber getirip evlere çekmemek dünyanın en saçma şeyi gerçekten. Konuştuğumda anladığım Türk Telekom'a geçsem de VDSL alacağım fiber değil yani sözde fiber.

10 günün sonunda TurkNet'e dün gece bayağı ve sövdüğüm için bugün resmi tatil olduğu halde Türk Telekom'dan biri gelip sorunu çözdü. Yani apartmana fiber getirip evlere çekmemek dünyanın en saçma şeyi gerçekten. Konuştuğumda anladığım Türk Telekom'a geçsem de VDSL alacağım fiber değil yani sözde fiber.
Aynen öyle hocam. Turknet kendi alt yapısı olmiyan yerlerde TT altyapısını kullanıyor(MAX 100 mbps verebiliyor). TT kullanırsanız arıza durumunda daha hızlı gelirler. Bende Şuan TT alt yapısı ile Türknet kullanıyorumi, tahüt avantajı için belki geçilebilir.

Yıllardır TurkNet 100 MB VDSL kullanıyorum internet normal 100 hiçbir zaman vermiyor, son 2 haftadır internet kesiliyor ve TurkNet'in hiçbir şey yaptığı yok, zaten canlı M, şteri hizmetlerine bağlanamıyorum, artık tak etti.
100 MB VDSL Superonline taahhütlü aynı fiyata denk geliyor ki artık taahhüt daha iyi ülkemizde. Sizce Superonline'da sorun yaşar mıyım? Kalite olarak hangisi iyidir geçmeli miyim yoksa TurkNet konusunda sabretmeye devam mı etmeliyim?

Normal bir kullancııysanız sadece sosyal medyada takılıp ofis işleriyle filan uraşıyorsanız Superonline geçebilirsiniz ancak çok oyun oynarım diyorsanız geçmeyin Superonline'ın yurt dışı çıkışları kötü durumda özellikle yurt dışı sunucularına ping yaratıyor üstüne sansür, DNS engeli, VPN engeli, WARP engeli, wireguard engeli, maç olduğu günler bant daralması ve zorla kendi modemlerini kullandırtma var. Bunları göz önüne alıyorsanız geçeçebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı