Superonline'a kalitesi için teşekkür

Şubeye göre bile değişir gerçi de ben şahsen bozduğumuz LAN kablosunu tamir için gelen ekibin bedavaya da modemi değiştirdiği için teşekkür ediyorum (sanırım 3 sene oldu o modem geleli), istemediğimiz bir hızı hiç almadık ve hattımız hep stabildi.

Konum Istanbul Büyükçekmece.
Paket 30a 5lik.

@High Sierra sizin konunuza gelince 2.4 GHz yanlış bilmiyorsam en fazla 600 Mbps'ye çıkıyor Wi-Fi kanallarını dediniz mi? Sonrasında 5 GHz'de uzun mesafede yüksek hız beklemeyin sadece modemin bulunduğu odada yüksek hız makuldur 5 GHz mantığı kısa mesafe yüksek hız yani en yüksek kanalı seçmeniz gerekiyor,2.4 GHz mantığı uzun mesafe = ortalama hız mesafe ne kadar artar, engel(duvar, alçıpan, betopan vs.) Çıkarsa hızın etkilenmemesi elde değil Ethernet kablosu takıp ölçüm yaptınız mı? Bu arada başta belirtmediysem GPON'dan modeme CAT8 kablo kullandım kabloluda hız testi yaparkende CAT8 kablo kullandım CAT kablonun uzunluğu'da etki eder.

@apple4.generation-_ReTiNa Hocam örnek açısından evimde şu an iki internet var. Biri VDSL Netspeed (40 mbps), Telekom altyapısı diğeri ise Superonline Fiber (200 mbps). Superonline ile CS'de 60 ping alırken aynı sunucuda (Valve Viyana) Telekomun VDSL bakır kablolu altyapısı bana 40 ping veriyor CS'de. Anlatmak istediğim o. Evet hızda sorun yok da ping çok kötü yani. Üstüne Router değişmemize izin vermemeleri, verdikleri Router'a bağımlı kalmamız ve DNS kullanımına izin vermemeleri, çoğu VPN'i engellemeleri, sansür vs. Netspeed'de klasik Cloudflare DNS (1.1.1.1) ile istediğim siteye erişebiliyorum ama Superonline'da çalışmıyor. Yani anlatmak istediğim Superonline şu an muhafazakar internet gibi bir şey olmuş durumda. Telekom da devletin ama Superonline kadar katı bir sansür yok en azından düzgün peering anlaşmaları var.

Tor ve bridge kullananlar için sıkıntılı bir ISS yani.

2011'den beri bende Superonline abonesiyim. Eskiye oranla memnuniyetim 2022 Hazirandan itibaren daha iyi çünkü Wifi 6 modem ve 100 Mbps kullanıyor oluşum bunu sağlıyor.

@fushigurotoji dostum bende farklı DNS kullanıyorum bende sorun çıkmıyor peki VDSL modem ile fiber modem aynı yerde mi? Laptop mu masaüstü mü?
Hangi DNS'i sorunsuz kullanıyorsunuz? Wikileaks'e falan VPN'siz giriyorsunuz yani? Bu bana özel bir sorun değil tüm kullanıcıların sorunu size konusunu da attım ilk mesajda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…