Superonline'da GoodbyeDPI çalışmıyor

xMarius

Femtopat
Daha fazla  
Meslek
Software Developer
Merhaba iyi sosyaller,

3-4 ay önce taşınmak zorunda kaldığımdan TurkNet aboneliğimi iptal ettirdim. Binada sadece Superonline fiber altyapısı olduğundan 1000 Mbps paketine geçtim fakat normal GoodbyeDPI zaten çalışmıyor. Türkiye olanını indirdiğimde ise modemden bağlantı kopuyor, "DNS ayarlarını kontrol edin" uyarıları vs. veriyor, web sitelerine girmiyor fakat Discord sesli sohbetini veya herhangi bir oyunu oynamaya devam edebiliyorum. Bunun gibi bir problem yaşayıp çözebilen var mı? GoodbyeDPI dışında split tunneling’i iyi çalışan bir VPN ile sadece Discord’a erişim vermek daha mı iyi olur? Deneyimi olan varsa, yardımcı olursa şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba iyi sosyaller,

3-4 ay önce taşınmak zorunda kaldığımdan TurkNet aboneliğimi iptal ettirdim. Binada sadece Superonline fiber altyapısı olduğundan 1000 Mbps paketine geçtim fakat normal GoodbyeDPI zaten çalışmıyor. Türkiye olanını indirdiğimde ise modemden bağlantı kopuyor, "DNS ayarlarını kontrol edin" uyarıları vs. veriyor, web sitelerine girmiyor fakat Discord sesli sohbetini veya herhangi bir oyunu oynamaya devam edebiliyorum. Bunun gibi bir problem yaşayıp çözebilen var mı? GoodbyeDPI dışında split tunneling’i iyi çalışan bir VPN ile sadece Discord’a erişim vermek daha mı iyi olur? Deneyimi olan varsa, yardımcı olursa şimdiden teşekkür ederim.
Hocam probleminiz çok normal ve anlaşılabilir , bu sorunlar bende Apex Legends , Brawlhalla , Valorant (oyunu kapatıp açmam gerekiyordu) , CS2 gibi platform oyunlarında başıma geldi. Sorunun kaynağı Superonline :D Asya kasetlerinden daha sansürleyici olan bu internet servisi , her türlü şeyi engelleyip oyuna gidecek olan paketleri de tutuyor ve bu şekilde sana pingten çok paket kaybı yaşatmış oluyor. Çözümünü ise DNS bile değiştirmene izin vermeyen Superonline için WARP (10-15ms oynatır en iyi) ya da GoodByeDPI kullanabilirsin diyeceğim lakin GoodByeDPI'yı açma işlemine tekil devam edersen onu da engelliyor sansürleme amacıyla :D.O sebeple DPI'yı açarken WARP'ı açıp sonra kapatabilirsin. İlkel yöntemler söz konusu bu internet sağlayıcısında.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunu deneyebilirsiniz.

Hocam probleminiz çok normal ve anlaşılabilir, bu sorunlar bende Apex Legends, Brawlhalla, Valorant (oyunu kapatıp açmam gerekiyordu), CS2 gibi platform oyunlarında başıma geldi. Sorunun kaynağı Superonline :D Asya kasetlerinden daha sansürleyici olan bu internet servisi, her türlü şeyi engelleyip oyuna gidecek olan paketleri de tutuyor ve bu şekilde sana pingten çok paket kaybı yaşatmış oluyor. Çözümünü ise DNS bile değiştirmene izin vermeyen Superonline için WARP (10-15ms oynatır en iyi) ya da GoodbyeDPI kullanabilirsin diyeceğim lakin GoodbyeDPI'yı açma işlemine tekil devam edersen onu da engelliyor sansürleme amacıyla :D.o sebeple DPI'yı açarken WARP'ı açıp sonra kapatabilirsin. İlkel yöntemler söz konusu bu internet sağlayıcısında.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunu deneyebilirsiniz.

Farklı bir router kullansam DNS erişimlerini router panel üzerinden güncelleyebilecek hale gelirsem bir nebze olsa çözüm olur mu? Daha önce farklı router kullandırtmıyorlar demişlerdi fakat geçen gün teknik destekleri hayır kullanabilirsiniz diye söyledi bana.

Farklı bir router kullansam DNS erişimlerini router panel üzerinden güncelleyebilecek hale gelirsem bir nebze olsa çözüm olur mu? Daha önce farklı router kullandırtmıyorlar demişlerdi fakat geçen gün teknik destekleri hayır kullanabilirsiniz diye söyledi bana.
Yok hocam , sorduğumda yine aynı ip'ye bağlı olacağı için sansürleyecektir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı