Yüksek ihtimal oraya bir ONT daha ekliyorlar. Yazık gerçekten de. Müteahhit mi böyle istedi yoksa Superonline mı çekmeye üşendi bilemiyorum.Bir de iyi yönden bakalım, ONT'nin elektrik faturası binaya yazıyor
Şaka bir yana orada gerçekten çok bükülmüş veya aşırı gergin fiber kablolar görüyorum. Bu şekilde o binada internetin kullanılabiliyor olması mucize.
Acaba binada her biri yeni internet bağlattığında o çorbaya dönmüş dolaba bir ONT daha mı ekliyorlar, yoksa önceden toplam daire sayısı kadar ONT yerleştirmişler mi çok merak ediyorum.
Yeni ONT'yi de ONT çorbasına katarken kabloyu bulması zor oluyordur muhtemelen. En ufak arızada arızayı bulmak yerine sıfırdan yeni bir dolap hazırlamak daha kolay olur diye düşünüyorumYüksek ihtimal oraya bir ONT daha ekliyorlar. Yazık gerçekten de. Müteahhit mi böyle istedi yoksa Superonline mı çekmeye üşendi bilemiyorum.
Olsun bulurlar onlar bir şekilde. Alarm ledi ne güne duruyor?Yeni ONT'yi de ONT çorbasına katarken kabloyu bulması zor oluyordur muhtemelen. En ufak arızada arızayı bulmak yerine sıfırdan yeni bir dolap hazırlamak daha kolay olur diye düşünüyorum
Alarm ledi yanan ONT'ye ait kabloları tespit edene kadar saatler geçerOlsun bulurlar onlar bir şekilde. Alarm ledi ne güne duruyor?
FTTB olması imkansız bence hocam. Bana kalırsa ya bina müteahhidi dairelere kadar kırdırılmasını istemedi ya da SOL ekibi üşendi.Alarm ledi yanan ONT'ye ait kabloları tespit edene kadar saatler geçer
Acaba bu bina önceden FTTB-ETH şekilde miydi? Sonradan FTTH yapma girişiminde bulunup, fiber kabloları dairelere çekmeye üşenmiş ve ONT'leri dolabın içine atıp mevcut Ethernet kablolarını da ONT'lere takmış olabilirler diye de düşündüm.
Önceden MDU Cihaz (F/ETH) ve ODF çatısı (optik dağıtım çatısı) olarak (sonradan eklenip) kullanılmış orası (ODF kesin değil fakat MDU kesin.) Küçük bir kabin değil, havalandırması var yukarıda, MDU ile belli bir dairelere FTTB verilirken, üst tarafta 2U boylarında ODF veya OFSB (optik fiber dağıtım bölümü) 1:16, 1:32 şeklinde bölme yaparak çevredeki haneye dağıtım yapmışta olabilirler çünkü buna uygun bir kabin. Daha sonrasında ise hem MDU'yu sökerek hemde eğer kurulmuşsa ODF veya OFSB'leri santral tarafına çekerek kabin boş kalmıştır, içine de ONT'leri yerleştirmişlerdir.FTTB olması imkansız bence hocam. Bana kalırsa ya bina müteahhidi dairelere kadar kırdırılmasını istemedi ya da SOL ekibi üşendi.
Turkcell'in FTTB altyapısı genelde görüldük bir şey olmadığından ötürü ben ONT müdahalesini engelleme amaçlı tüm ONT'leri kabine yığdıklarını düşünüyorum. Gerçi Turkcell bu yapar.İşin işçilik kısmına gelirsek, rezaletinde rezaleti. Şunu yapanları acilen işten çıkarmak gerekli. Superonline'dan beklemezdim zira Türk telekom gibi lise mezunu eleman çalıştırmazlar, enteresan