Supplement kullanımı

Makaleler
60
Daha fazla  
Direkt konuya giriyorum :)
Öncelikle ben bu işi uzun zamandır yapıyorum ve genelde biraz daha Powerlifting tarzı çalışırım. Spor salonlarında çok saçma bir biçimde Supplement kullanan insanlar görüyorum. 60 KG olan insanlar hemen Protein tozu olup günde 5 ölçek içen mi dersin, aşırı derece BCAA kullanan mı dersiniz... Spor salonlarını çalıştırınlar veya biraz vucut yapanlar sizlere önerebilir.
İlk olarak bu tarz ürünleri çok kullanırsanız karaciğer veya böbreklere zarar verebilir. Ayrıca illa kullanacaksanız bazı sağlık testleri yaptırın. Kullanmaya karar verdikten sonra ara ara sağlık taraması yaptırmanızı öneriyorum :)

Son düzenleme:
Adam protein tozuyla BCAA'yı karıştırıp içiyor:) Önemi yok onun için "Kas yapıyor abiiii" diyerek geçiyor:) Böbrekleri iflas ettirmek için çabalıyorlar:) Aynı şekilde termojenikler de öyle.

kilo almak için kullanmak istiyodum
Kilo alımı için protein tozu değil de gainer ürünler kullanılabilir. Bir arkadaşım zayıflıktan kullanmak zorunda kalıyordu.
5 ölçek protein tozu, kreatin ve yüksek oranda BCAA kullananlar var :LOL:
Kokteyl yapıyor sanki:) Anlayamıyorum biri mi veriyor bu aklı bir yerlerde. Çok var bu şekilde kullananlar.

Direkt konuya giriyorum :)
Öncelikle ben bu işi uzun zamandır yapıyorum ve genelde biraz daha Powerlifting tarzı çalışırım. Spor salonlarında çok saçma bir biçimde Supplement kullanan insanlar görüyorum. 60 KG olan insanlar hemen Protein tozu olup günde 5 ölçek içen mi dersin, aşırı derece BCAA kullanan mı dersiniz... Spor salonlarını çalıştırınlar veya biraz vucut yapanlar sizlere önerebilir.
İlk olarak bu tarz ürünleri çok kullanırsanız karaciğer veya böbreklere zarar verebilir. Ayrıca illa kullanacaksanız bazı sağlık testleri yaptırın. Kullanmaya karar verdikten sonra ara ara sağlık taraması yaptırmanızı öneriyorum :)

Powerlifting dedin beni kendine çektin <3

Kilo alımı için protein tozu değil de gainer ürünler kullanılabilir. Bir arkadaşım zayıflıktan kullanmak zorunda kalıyordu.

Kokteyl yapıyor sanki:) Anlayamıyorum biri mi veriyor bu aklı bir yerlerde. Çok var bu şekilde kullananlar.

Ben de gainer araştırmıştım fakat 50 liralık ürün 1 hafta gidiyo yani çok az günde 4 ölçek içmek gerek yemeklerin yanında hemen bitiyo paraya kıymak lazım.

Ben de bir ara düşünmüştüm. Hele bazı tipler vardır, protein takviye ürünlerini körü körüne savunan adamlar :) Şöyle yapar böyle yapar böyle işini görür vs vs... Zamanında baya bir düşündürmüştü, şu takviyeli gıdalar. Ancak yine de proteini gıdalardan almayı tercih ediyorum :)

Toz, kısa vadede olumlu yönde etkili olsa da, uzun vadede çeşitli sağlık sorunları -özellikle tedbirsiz kullanımda- verebileceğini düşünüyorum. Doğal gıdalardan almak vücut gelişimini yavaşlatsa da biraz daha sağlıklı sanırım. :kararsız:

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı