Suriye devlet başkanı esad tarihin en kapsamlı affını çıkardı

J.Lannes

Hectopat
Suriye de esad savaşı kazandı diyebiliriz artık bizim sınırlarımız hariç her yer neredeyse güvende normal olarak Amerika ve Rusya'nın müdahale bulunduğu yere Türkiye de benim sınırımda bensiz olay olmaz deyip daldı ve istikrarı bozdu keza doğru keza yanlış hamleler oldu. Çeviride gördüğünüz üzere bir insanın ölümüne sebep açmayan her suç affedilecek diğer çıkardığı afflara benzemiyor. Kendileri gitmeyecekler çünkü alıştılar sosyal yardımları kesersek ve seçimi yeni iktidar kazanırsa ( yeni iktidar diyorum çünkü ak parti genel başkanı Erdoğan'ın seçim vaadi bunları göndermemek üzere ) esadla anlaşmaya başlayabilir normal olarak adam vatandaşlarını ülkesinde istiyor çünkü Suriye'nin yeniden inşa edilmesi ve yapılanması lazım. Unutmayın ki istiklal harbini ülkeyi mültecilere teslim etmek için vermedik.

Dosya Ekleri

• çevirisi.png
    66,4 KB · Görüntüleme: 82
Kekonun biri sokak röportajında '2 yıldır Türkiye'deyim, geri dönmeyi düşünmüyorum. Hatta annemler orada kaldı burada ki işleri düzeltip onlarıda yanıma alacağım' şeklinde konuşuyordu. Bir mucize olsa da şunların kafalarına jop vura vura ülkeden alsa Esad.

@431168 Ümit Özdağ'ın ziyaret ettiği bir Suriyeli'de askerlik yapmak istemiyorum falan demişti.

@431168 Ümit Özdağ'ın ziyaret ettiği bir Suriyeli'de askerlik yapmak istemiyorum falan demişti.
Vatanına milletine hayrı olmayan birinin bize nasıl bir hayrı dokunabilir ki. Ayrıca askerlik görevini Suriye'de yapmak istememesi şakası komik, değilse biz de yapmak istememesi daha da komik. Bir dönem bunların kolluk görevlerine getirilip getirilmeyeceği konusu gündeme gelmişti. Korktuklarımız başımıza geliyor.

Kendi vatanında yapmak istemiyordu, öyle hatırlıyorum.

Suriye'de artık belirli bölgeler'de savaş bitti, ve yönetim bütün suriyeli vatandaşları affetti. Şuan bizim ülkemiz'de olan suriyeli kaçak ve sığınmacı erkeklerin, hepsi askere gitmemek için, ülkesine dönmüyor. Bu kişilerin çoğunun ailesi Suriye'de güvenli bir şekilde yaşıyor. Askerlik şeref, onur ve vatani görevdir. Kendi ülkesine faydası olmayan birinin, benim ülkeme ne faydası olacak?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…