Zor bir soru değil aslında herkesin kendi kafasına göre bir çözüm methodu var.Baya zor soru sordunuz. Şimdi baya düşündüm de öyle cevap yazıyorum.
Hani Türkiye'de tarıma elverişli topraklar var bilmem farkında mısınız? Acaba diyorum bu topraklarda ürün yetiştirsek nasıl olur? Çiftçiye de destek çıkarak ürün yetiştirsek bence daha iyi olur. Pardon pardon. Büyüklerimiz nasıl rant sağlayacak? Bunu düşünmedim. Yani koskoca Tarım ve Orman Bakanı Amerikan patates şirketi ile ortak olup Türkiye'de patates üretimini kısıtlaması ve Türkiye'ye satması gibi.
O zaman bizim tarıma elverişli toprakları Amerika ve Avrupa ülkelerine satarsak oradan gelen parayla rant işini devam ettirsek, bakanların cebi para görür. Adamlara toprağı sattık ya. Ondan sonra onlar buraya çiftçi getirse sonuçta koskoca Türk milleti ürün yetiştirmek ile mi uğraşacak? O çiftçilerin parasını da biz vereririz. Ondan sonra oradan çıkan ürünleri parayla geri satın alırız. Fazlasını da ihraç ederler. Fakat bu sefer üzerinde üretim yeri Türkiye yazar. Bizim hainler bu sefer eleştiremez. Çünkü üretim yeri Türkiye. Bak dolaylı yoldan yerli üretim. Böyle yaparsak iş çözülür. Bunu iletin bak güzel fikir.
Halk isterse bu sorunların hepsini çözebilir ama sağcısı da solcusu da güdülmeyi seviyorsa yapılacak bir şey yok.
Halk isterse mi hangi halktan bahsediyorsun hangi hakkını savuna bildin ki. Ananı da al git çiftçiye mi diyorsun isterse yapar diye. Güdülmeyi sevmiyoruz ama zorla güdüyorlar istersen aleyhlerinde yorum yap. Tabi A haber izleyip her şeyin güllük gülistanlık olduğunu düşünüyorsunuz. Ya forumda biri konu açıyor şunu alacağım ama çok pahalı şunu yapacağım ama fiyatlar uçuk diye geziyor nasıl bu kadar gözünüz kapalı nereye bakıp ne görüyorsunuz anlamıyorum gerçekten. Biri bana açıklasın ben başka bir ülkede falan mı yaşıyorum. Kaç kişi geçimini rahat sağlıyor beyler isyan etmek gibi algılanmasın çok şükür tabi geçiniyoruz kendimize yetiyoruz. Ama neden bizim kendi emeklerimizin karşılığı bu. Neden daha iyi bir ekonomimizin olması varken böyle bir şeye katlanalım üretmiyor muyuz üretiyoruz ama çiftçiyi küstürdüler. Mazot fiyatları uçuk tarım ilaçları gübresi vs. her şey uçuk fiyatlarda iken nasıl çiftçiyi buna zorlayabilirsin ki. Sen sürekli zarar ettiğin bir işi yapmak ister misin öte yandan senin seçtiğin siyasi insanların milyarlar alması senin böyle hayat mücadelesi vermen nasıl bir mantık. Sırf inat olsun diye yapacağı kanalda cebinden çıkacak parana acımıyor musun. Bir ton Arap kanallarında daha kanal ortada yok iken reklamı yapılıyor biri beni aydınlatsın lütfen ben mi yanlış düşünüyorum insanlar gözlerin de perdeyle yaşıyor. Diğer olaylara hiç girmiyorum bile.Zor bir soru değil aslında herkesin kendi kafasına göre bir çözüm methodu var.
Evet, Türkiye'nin toprakları gerçekten tarıma elverişli topraklar. Ne kadar destek verilmeli sizce şehirdeki adamın köyüne geri dönüp arazisini tekrar ekip biçmesi için? Adam para kazanamıyorum diye çoktan dükkanı kapatıp gitmiş? Olmuşla ölmüşe çare yok.
Hükümet doğru politika uyguluyor demedim mesajımda, sadece senden çözüm istedim ama siz çözüm yerine rant fikri sundunuz tebriklerZor olmasa gerek. Halk isterse bu sorunların hepsini çözebilir ama sağcısı da solcusu da güdülmeyi seviyorsa yapılacak bir şey yok.
Ben hangi mesajımda bu hükümeti desteklediğimi, her şeyin doğru gittiğini, ekonomik sıkıntı yok vs. demedim kendi kafanızdan, hayal dünyanızdan gelip mesaj yazıyorsunuz tebrik etmek gerek. Sizden bir çözüm fikri istedim ama onu bile yazamadınız demek ki daha hayal kurup, ütopya bile yapamıyorsunuz.Halk isterse mi hangi halktan bahsediyorsun hangi hakkını savuna bildin ki. Ananı da al git çiftçiye mi diyorsun isterse yapar diye. Güdülmeyi sevmiyoruz ama zorla güdüyorlar istersen aleyhlerinde yorum yap. Tabi A haber izleyip her şeyin güllük gülistanlık olduğunu düşünüyorsunuz. Ya forumda biri konu açıyor şunu alacağım ama çok pahalı şunu yapacağım ama fiyatlar uçuk diye geziyor nasıl bu kadar gözünüz kapalı nereye bakıp ne görüyorsunuz anlamıyorum gerçekten. Biri bana açıklasın ben başka bir ülkede falan mı yaşıyorum. Kaç kişi geçimini rahat sağlıyor beyler isyan etmek gibi algılanmasın çok şükür tabi geçiniyoruz kendimize yetiyoruz. Ama neden bizim kendi emeklerimizin karşılığı bu. Neden daha iyi bir ekonomimizin olması varken böyle bir şeye katlanalım üretmiyor muyuz üretiyoruz ama çiftçiyi küstürdüler. Mazot fiyatları uçuk tarım ilaçları gübresi vs. her şey uçuk fiyatlarda iken nasıl çiftçiyi buna zorlayabilirsin ki. Sen sürekli zarar ettiğin bir işi yapmak ister misin öte yandan senin seçtiğin siyasi insanların milyarlar alması senin böyle hayat mücadelesi vermen nasıl bir mantık. Sırf inat olsun diye yapacağı kanalda cebinden çıkacak parana acımıyor musun. Bir ton Arap kanallarında daha kanal ortada yok iken reklamı yapılıyor biri beni aydınlatsın lütfen ben mi yanlış düşünüyorum insanlar gözlerin de perdeyle yaşıyor. Diğer olaylara hiç girmiyorum bile.
Hatta gireceğim. Bir şey almak istiyorum asgari ücretle çalışıyor farz ediyorum 2324TL.
Araba ederinin bilmem kaç katı. Ev almak hayal kaç sene kredisini öderim kim bilir. Elektronik eşyalar ederi 400-500 TL olan şeyler 3000-4000 TL. Giyim desen pahalı. Market alışverişim aylık zaten 500'ü rahat aşıyor. Gezmek hayal iş ve ev başka bir şey yok. Kiramı saymıyorum pardon pardon faturalarımı unuttum şu zamlı olanlardan. Şey vardı bir de daha yeni gelen ulaşım zam mı işe neyle gideceğim değil mi en iyimser şekilde tek vesait olsa ben yol parasına çalışacağım herhalde. Asgari ücrete çalışmıyorum ama fark etmez aldığım para beni geçindiriyor ailemle yaşıyorum. Keyfim ney biliyor musun işten kalan vakitlerde dışarı çıkıp para ezmek istemediğim için akşamları 1-2 saat oyun oynamak için aldığım bilgisayar ederi olması gereken fiyatı 1800 TL. Ben 4300 TL verdim. He tabi bunlar parayla alakalı olan şeyler eğer işe gidip gelirken sıkıntı yaşamazsam malum hırsızı, tecavüzcüsü, katili cirit atıyor. Adalet mi düşündürücü herkese farklı işleyen adalet. Ben bunu hür irademle dile getirdiğim için ceza bile alabilirim. Sen gözünü kapatıp pohpohladığın siyasilerinin rahat bir şekilde geçinmesini sağla kendin sıkıntı çekerken ben öyle yapmıyorum.
Ben hangi mesajımda bu hükümeti desteklediğimi, her şeyin doğru gittiğini, ekonomik sıkıntı yok vs. demedim kendi kafanızdan, hayal dünyanızdan gelip mesaj yazıyorsunuz tebrik etmek gerek. Sizden bir çözüm fikri istedim ama onu bile yazamadınız demek ki daha hayal kurup, ütopya bile yapamıyorsunuz.
Tomarla yazı yazıp paragraf bile kullanmıyorsun senin o koca mesajını okumak bile bir işkence içeriğini geç. Biraz mesajlarımı gözden geçir bakalım hangi birinde ben hükümeti desteklemişim?
O kadar çok içerlemiş ve içinize kapanmışsınız ki önünüzü göremiyorsunuz. Dediğim doğru güdülmeyi seviyor bu millet bi Fransızlara bak bir de kendi toplumuna ve kendine bak. Adamlar bi' zam yapıcaz dediler ülkeyi ayağa kaldırdı... Neyse laf anlatmak zor ve tekrar soruyorum çözüm nedir? Reform mu? Değişim mi? Nedir?
Buradan bile anlaşılıyor. Diğer şeylere cevap bile yazmıyorum eğer Türkçe dersinde değilsek tabi. Eğer Türkçe dersinde isek "desteklemişim" öyle yazılmaz, "bi' zam" diye bir şeyde yok bir zam olacak "yapıcaz" değil yapacağız, "bi Fransız değil" bir Fransız. Neyse bu Türkçe ile alakalı olan durumu yok sayıyorum sende ben de mükemmel değiliz değil mi? Senin şu konuda doğrudan halkın arkasında olman gerekiyor. Burada tam tersi bir tutum sergilemiş olman insanın aklına bunu getiriyor tek bir mesajdan değil mesajlarında savunduğun tutumdan çıkarmış olabilirim yanlış olabilir dile getirirsin ama doğru olan şeyleri söylüyoruz bizim tarımımız zayıf ve bu bizim tarım yapan insanlarımızla alakalı değil.Halk isterse bu sorunların hepsini çözebilir ama sağcısı da solcusu da güdülmeyi seviyorsa yapılacak bir şey yok.
Bi' kere daha söyleyeceğim, Türkçe de ''R''yi yutarsın ve bunu yapmayan hemen hemen yoktur. Konumuzda Türkçe değil ve kesinlikle %100 doğru kullanmıyorum. Evet, mesajımda halkın mı arkasındayım hükümetin mi? Tekrar oku istersen. Halk isterse bu sorunların hepsini çözebilir? Siz çözemez mi demek istiyorsunuz? Devlet halk için mi var yoksa halk mı devlet için var sizce? Bence devlet halk için var ama güdülmeyi seviyorsa bir toplum (Genel olarak) daha çok soyarlar bizi saraylarda otururlar sen de hala buraya hayat çok pahalı diye yazarsınBuradan bile anlaşılıyor. Diğer şeylere cevap bile yazmıyorum eğer Türkçe dersinde değilsek tabi. Eğer Türkçe dersinde isek "desteklemişim" öyle yazılmaz, "bi' zam" diye bir şeyde yok bir zam olacak "yapıcaz" değil yapacağız, "bi Fransız değil" bir Fransız. Neyse bu Türkçe ile alakalı olan durumu yok sayıyorum sende ben de mükemmel değiliz değil mi? Senin şu konuda doğrudan halkın arkasında olman gerekiyor. Burada tam tersi bir tutum sergilemiş olman insanın aklına bunu getiriyor tek bir mesajdan değil mesajlarında savunduğun tutumdan çıkarmış olabilirim yanlış olabilir dile getirirsin ama doğru olan şeyleri söylüyoruz bizim tarımımız zayıf ve bu bizim tarım yapan insanlarımızla alakalı değil.
Halk için var ama halkın sindirerek işte sorun orada bir şeylere etki etmelerini engelliyorlar konuşamıyorsun konuşsan dahi umursanmayıp sindiriliyorsun. Benim buraya yazmamda ki amaç bunları okuyup insanların bir şeyler çıkarmasını sağlamak dediğin gibi aslında kurunun yanında yaş yanmamalı. Ben buraya yazmanın haricinde sandıkta görevimi de yaptım. Bununla ilgili başka bir şey yaptığımda sonuçlarının olmayacağını bilsem yapardım. Aynı fikirde gibiyiz muhtemelen ben yanlış anladım ya da sen biraz yanlış lanse ettin. Bi' olarak bilmiyordum yalan yok.Bi' kere daha söyleyeceğim, Türkçe de ''R''yi yutarsın ve bunu yapmayan hemen hemen yoktur. Konumuzda Türkçe değil ve kesinlikle %100 doğru kullanmıyorum. Evet, mesajımda halkın mı arkasındayım hükümetin mi? Tekrar oku istersen. Halk isterse bu sorunların hepsini çözebilir? Siz çözemez mi demek istiyorsunuz? Devlet halk için mi var yoksa halk mı devlet için var sizce? Bence devlet halk için var ama güdülmeyi seviyorsa bir toplum (Genel olarak) daha çok soyarlar bizi saraylarda otururlar sen de hala buraya hayat çok pahalı diye yazarsınKurunun yanında yaşta yanar.
Halk isterse bu sorunların hepsini çözebilir? Siz çözemez mi demek istiyorsunuz?