Suriye'ye Nasıl Gidilir? Şam Otogarı, Konaklama, Taksi Fiyatları ve dahası!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
287
Yer
İstanbul
Suriye'ye Türkiye'den giden seyahat firmalarına bakalım ilk olarak:

Özhan Hatay'dan saat sabah 9:00'da, diğerleri ise saat 11:00'da kalkıyor ve Halep'e veya Şam'a gidiyor.

9'da binerseniz 3 gibi, 11'de binerseniz 5 gibi Şam'a varabilrisiniz. Halep daha yakın olduğu için Halep'e 2 saat içerisinde varabilirsiniz.

Bu firmaların hepsi Hatay'dan seferlerine başlamakta. Bu yüzden de öncelikle Hatay'a gitmek gerekiyor.

Hatay'a gitmek için kara ve hava yolunu kullanabilirsiniz.

Hava yolu:

Bu iki firma sık sık Hatay'a sefer düzenlemekte.

Suriye'ye gittikten sonra otelde konaklayacaksanız, Hamidiye Çarşısı civarlarında birçok otel bulunmakta. Oraya Şam'da yer alan Bolman/Karaacat otogarından bir taksi veya otobüs ile gidebilrisiniz.

Taksi ile mutlaka ve mutlaka pazarlık yapın ve eşyanız varsa 200 Suriye lirasından fazla vermeyin. Bu 6 TL'ye denk geliyor.
Otobüs ile gidecekseniz 35 no'lu otobüs şehirde ring seferi yapar ve Hamidiye bölgesinden sonra da Bamptuma yakınlarından dolanıp Mezze'ye kadar gider.

Merhaba,
Suriyeye,kendi aracımızla gidebilirmiyiz?aracıyla giden varmı?
ben aracımla seyahet etmeyi tercih ediyorum,istediğim yerde,istediğim kadar kalıyorum
Suriye acaba araç ile girenlere ne yapıyor?giden arkadaşlar varmı?
S&S

Giden var. Örneğin Suriye'de okuyan bir arkadaşımız İzmir'de yaşıyor ve Cilvegözü sınır kapısından geçerek Suriye'ye giriş yapıyor. Bunun dışında Gaziantep'te bir sınır kapısı var. Otelde kalacaksanız pahalı bir otel olan Dedeman var. Ucuz otelleri zaten bulabilirsiniz. Başka sorunuz varsa da cevaplayabiliriz.

İstanbul'da yaşıyorum arap dili öğreniyorum. Suriye'ye nasıl gidebilirim, nerede konaklayabilirim? Dil bilmeden nasıl anlaşabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle Suriye'ye nasıl gideceğin yukarıda açık bir şekilde verilmiş.Öncelikle Arap Dili öğreniyorsan işin kolay.İngilizce biliyorsan oda işe yarar ama tabi herkes ingilizce bilmiyor çünkü fransızca öğretiliyor okullarda daha çok. benim tavsiyem en azından nerede,kaça,nasıl gibi basit kelimeleri bilmeni tavsiye ederim. Konaklama konusuna gelince bab tuma,babu şarki bölgelerinde öğerincilerin konakladığı pansiyonlar var. Eğer mobilyalı bir ev tutabilirsin. Bu konuda العقاري (emlakçı)ya danışman gerekiyor.

Belli bir ücret karşışığı danışmanlık hizmeti sunan öğrenciler var.Konaklayacağın yeri okulu herşeyi hallediyorlar.Şam'da karşılıyorlar.

Ena Lisan danışmanlık dizmetleri

Ebru Türkoğlu Türkiye tel 00905317172245
Suriye tel 00963991203651

Suriye'ye Türkiye'den giden seyahat firmalarına bakalım ilk olarak:

Özhan Hatay'dan saat sabah 9:00'da, diğerleri ise saat 11:00'da kalkıyor ve Halep'e veya Şam'a gidiyor.

9'da binerseniz 3 gibi, 11'de binerseniz 5 gibi Şam'a varabilrisiniz. Halep daha yakın olduğu için Halep'e 2 saat içerisinde varabilirsiniz.

Bu firmaların hepsi Hatay'dan seferlerine başlamakta. Bu yüzden de öncelikle Hatay'a gitmek gerekiyor.

Hatay'a gitmek için kara ve hava yolunu kullanabilirsiniz.

Hava yolu:

Bu iki firma sık sık Hatay'a sefer düzenlemekte.

Suriye'ye gittikten sonra otelde konaklayacaksanız, Hamidiye Çarşısı civarlarında birçok otel bulunmakta. Oraya Şam'da yer alan Bolman/Karaacat otogarından bir taksi veya otobüs ile gidebilrisiniz.

Taksi ile mutlaka ve mutlaka pazarlık yapın ve eşyanız varsa 200 Suriye lirasından fazla vermeyin. Bu 6 TL'ye denk geliyor.
Otobüs ile gidecekseniz 35 No'lu otobüs şehirde ring seferi yapar ve Hamidiye bölgesinden sonra da Bamptuma yakınlarından dolanıp Mezze'ye kadar gider.

Simdilik Suriye'de gitmek mümkün mü? Ben işitme engelliyim, Suriye'de bir sevgilim var. Oraya gitmek için ne yapabilirim nasıl bir yol izlenmeli?

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı