Sushi yenir mi?

Fatherboard

Hectopat
Daha fazla  
Hiç yemedim, keyifle yenecek bişey mi? Rakıyla iyi gider mi mesela? Mide bulantısı, dışkıda kurt gibi şeylere neden olur mu?

Açıkçası keyifle yiyorum. Rakıyla iyi gideceğini düşünmüyorum (gerçi ben alkol kullanmadığım için olabilir). Mide bulantısı eğer "Çiğ balık ve yosun yiyorum" gibi düşünürseniz elbette olur ama pişmiş sushi de yapılıyor. Ayrıca mesela Sushida'nın paketli sushileri var ve onların içinde çiğ balık bulunmuyor ama hissiyatı çiğ balıklı suşi gibi. Denemek isterseniz çok ahım şahım bir tadı olmasa da kaldırabilecek misiniz görmek için ucuz alternatif olabilir. Dışkıda kurt ise eğer çok kalitesiz bir mekanda kötü koşullarda yapılan bir yerde yerseniz olabilir. Diğer türlü iyi mekanlar dikkat ediyor.

Hiç yemedim, keyifle yenecek bir şey mi? Rakıyla iyi gider mi mesela? Mide bulantısı, dışkıda kurt gibi şeylere neden olur mu?

Bu işi yapıyorum hocam tavsiye ederim. Özellikle pişmiş sushi harici california roll, ebi roll deneyebilirsiniz.

Bu işi yapıyorum hocam tavsiye ederim. Özellikle pişmiş sushi harici california roll, ebi roll deneyebilirsiniz.

Favorim somon maki ama ebi de sevmiştim. Yine de içeriğini düşününce yiyebileceği bir şey önereyim diye düşündüm.

Keyifle yediğimi söyleyebilirim. Böyle bir tad yok. Mide bulantısı falan da yapmaz. Bir deneyin derim hocam.

Hiç yemedim, keyifle yenecek bişey mi? Rakıyla iyi gider mi mesela? Mide bulantısı, dışkıda kurt gibi şeylere neden olur mu?
Rakı ile gitmez. Rakı ile meze dışında bir yiyecek gitmez, kulaktan dolma yanlış bilgi mesela - rakı balık... oradaki balık "lakerda" veya "çiroz"dur. Rakının o güçlü tadının yanında ezilmeyecek bir tadı olması gerek.

Sushi ile beyaz ya da rose şarap ile gider.
Bira istersen buğday birası veya stout/bock tipi biralarla gider. Standart lagerlerle bir şey anlaşılmaz.

Sindirim sistemi ve dışkılamada problemi yaratmaz. Gerçi Japon tentacle konusunu bağlayan tarihi olaylar ve öğeler üstüne düşünmek gerek.

Standart sushi ile başla, sosa batırmadan ağzına atma - özellikle balık/deniz ürünleri konusunda geniş bir yelpazeye sahip değilse yaşadığın yerin kültürü, misal çocukken deniz kestanesi toplayıp yemediysen gibi.

Sushi bir iki kez yedim, fena bir tadı yok ama aşırı lezzetli de demem, yenir mi? Yenir.. En azından deneyimlenebilir. Rakıyla gider mi? Bence gitmez. Rakının yanına yakışan çok güzel mezeler, belki ana yemekler varken sushiyi tercih etmezdim. Rakının yanında tek seçenek sushi olsa, yine sushi yemezdim. Belki şarapla eşleştirilebilir fakat rakılık bir yiyecek değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…