Suzuki GSX-S125 bakımı nasıl yapılır?

numune23

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Serbest Meslek
Merhaba Suzuki GSX-S125 model motoruma bakım yapmam gerekiyor. 12 bin km oldu hangi yağı kullanacağım bilmiyorum yetkili servise gidip önceki bakımlarda kullanılan yağdan alabiliyor muyum filtre ile birlikte? Bakım ile ilgili tek bildiğim zincir yağlamak, motorda başka değiştirmem gerek ne var? Serviste 6300TL gibi fiyat aldım şaka gibi arkadaşımın motoru TVS Raider 125 1200TL ile bakım yaptırabiliyor bu yüzden kendim yapmak istiyorum. Motorumun garantisi 3-4 aya bitecek servise bu kadar para bayılmaya gerek yok diye düşünüyorum, siz ne düşünüyorsunuz? Son olarak motosikletim de hareket halindeyken nadir olarak debriyajı çektiğimde stop etti, ufak bir egzoz patlama sesi geldi yanlış duymadıysam tekrar marşa basınca çalışıyor. Bu sorun bir kere olmuştu ondan 2 hafta sonra tekrar oldu motora fazla yüklenmekten olabilir diye düşünüyorum, bayağı bir turluyorum motorla ani gaz açıyorum bazen dinlendirmeden 1-2 saat böyle sürünce olması normal mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Önceki kullanılmış yağlardan neden alasın onlar zaten ömrünü tamamlış atıl durumdalar.Sen gidip sıfırlarını alıp motoruna koyacaksın.Kitapçığında 10-40 kullanman gerektiği yazıyor.Putoline,Motul vey Castrol kullanabilirsin.Patlatma sorunu aklıma direk buji geldi nedense.Şuana kadar hiç değimemişse onu da değiştir.Ama bunları yapman için alet edavatında olması gerekli.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    22,9 KB · Görüntüleme: 32
Önceki kullanılmış yağlardan neden alasın onlar zaten ömrünü tamamlış atıl durumdalar. Sen gidip sıfırlarını alıp motoruna koyacaksın. Kitapçığında 10-40 kullanman gerektiği yazıyor. Putoline, Motul vey castrol kullanabilirsin. Patlatma sorunu aklıma direk buji geldi nedense. Şu ana kadar hiç değimemişse onu da değiştir. Ama bunları yapman için alet edavatında olması gerekli.

Öncelikle teşekkür ederim hocam. Dediğimi yanlış anlamızsınız önceden hangi yağ kullanılıyorsa onu kullanayım demek istedim, yarı sentetik yağ kullanmam gerekiyormuş herhalde şu an motorda o yağdan var. Garanti bitmeden yaptırayım u bujileri garanti karşılıyor mu?

Buji demememin sebebi aklıma direk o gelmesi çünkü 10.000-12.000 arası buji değişimi yapılıyor bildiğim kadarıyla. Tabii ki servis çok daha iyi bilecektir bu durumu. Servise götür bir baksınlar belki farklı bir yerindedir sorunun. Yağ için Suzuki'nin kendi yağ markası varmış onu tercih et. Aşağıdaki videodan yağ ve filtresinin nasıl değiştiğini görebilirsin. Servise götürmek istemezsende en azından bir ustada değiştirtebilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı