"svchost.com" Yönetici Olarak Çalışıyor

Blizzard of Ozz

Kilopat
Bugün durduk yere tarayıcım açılmamaya başladı. Daha sonra yönetici olarak çalıştırmakla ilgili bir uyarı çıktı ne olduğunu tam olarak okumadan evete bastım ve artık hangi programı açmaya çalışsam karşıma alttaki gibi bir uyarı çıkıyor. Bazı programlara giriş yapabilirken bazılarına evete tıklamama rağmen giriş yapamıyorum. Yardımcı olur musunuz?

Hata ekranında Screenshot alamadığımdan dolayı kamera ile çektim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırsam bir zararlı yazılım vakası. Sisteminizi güncel ve güçlü bir AV kurup taratın.
Combofix ile tarattım ve temizledim bir süreliğine böyle bir hata ile karşılaşmadım fakat 5-10 dakika sonra aynı uyarı gelmeye devam etti.

401726

Farklı bir program ile temizleyerek sorunu hallettim. Yardım için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
ComboFix kullanmasaydınız keşke. Ne ile taradınız sistemi? Merak ettim de.
Malwarebytes ile taradım fakat combofix ile yaptığımın aynısı oldu sorunu 5 dakikalığına falan çözdü sonra yine aynısı olmaya başladı. Malwarebytes loglarına bakarken virüsun adının Nesthra olduğunu farkettim ve Avast'ın bu virüsü temizlemek için yaptığı bir program ile temizledim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı